Linn Dahlmo, grafisk design

– Det som gjør grafisk design så spennende er at man kan bruke kompetansen innenfor så mange ulike medium og fagfelt, sier hun.

– Alt fra emballasjen på matvarer, front-end delen av nettsider, reklamer og så videre, er designet av noen som har spesialisert seg innen grafisk design, sier Linn Dahlmo (24).

Hun studerer grafisk design hos Noroff Nettstudier, mens hun er bosatt i Hamar. Hun har også tatt studiene 3D Design og Animasjon og 3D Filmproduksjon.

– Hvorfor har du valgt akkurat denne fagkombinasjonen?

– Jeg elsker å lære nye ting og jeg tenker at om jeg skal ha en sjanse i det kreative miljøet i Norge trenger jeg et påbygningsfag. Å sammenslå kunnskapen jeg fikk gjennom studiet 3D design og animasjon med grafisk design føltes som et godt valg.

– Jeg er veldig fornøyd med fagene jeg har valgt og har utviklet meg veldig, takket være gode lærere og en godt gjennomtenkt læringskurve i studiene. Jeg setter også pris på mangfoldet av forskjellige studier Noroff tilbyr. Jeg var ganske nær ved også å ta studiet i VFX visuelle effekter, siden det ser så gøy ut, ler 24-åringen.

Artikkelen fortsetter...

Prosjektoppgave: Linn viser fram noe av arbeidet hun har gjort i løpet av studietiden. 

Nettstudier – en fin utfordring i å jobbe selvstendig

-Hvorfor falt valget på nettstudier?

– For meg er det er rett og slett et resultat av at nettstudier er billigere enn å studere på campus. Det var i hvert fall derfor jeg valgte som jeg gjorde. Grunnen til at jeg nå er på mitt tredje nettstudium er fordi det fungerer og gir en fin utfordring i det å jobbe selvstendig og budsjettere tiden ordentlig for å nå deadlines.

Også fritiden bruker hun på å videreutvikle talentet sitt.

– For tiden er jeg veldig glad i å holde på med 3D sculpting i ZbrushCore. I tillegg går det jo en del tid på å se film, høre true crime-lydbøker, se dokumentarer og tegne, sier Linn.

Etter at hun er ferdig med grafisk design-studiet, håper hun raskt å komme seg ut i relevant jobb.

– Jeg synes både grafisk design og 3D er veldig gøy å holde på med. Hvis jeg ikke får bruk for det ene eller det andre i jobben min kommer jeg uansett til å drive med det på fritiden, med stor eventyrlyst. Jeg ville elsket å være character designer, men er åpen for stort sett alt. Om det er noe jeg allerede er komfortabel med så er det fantastisk, hvis det er noe jeg er mindre kjent med gleder jeg meg til å sette meg inn i det.

Jeg er veldig fornøyd med fagene jeg har valgt og har utviklet meg veldig.Linn Dahlmo

Tett oppfølging fra lærerne

– Hvordan har kontakten med faglærerne vært, som nettstudent?

– Det vises at lærerne kan faget sitt og er flinke til å lære det bort. Det er også lett å få kontakt med dem, hvis det er noe jeg lurer på. De er alltid veldig åpne for å løse problemer sammen med meg hvis det er noe som har oppstått. Det er alltid bare veldig koselig å ha noe med dem å gjøre, sier hun.

– Hva kommer du til å huske best fra studietiden hos Noroff?

– Jeg har spesielt gode minner fra jeg laget kortfilmen min i 3D Filmproduksjon. Det var krevende og jeg tenkte mange ganger at hjelp, jeg kommer aldri til å bli ferdig i tide. Men takket være god oppfølging og feedback fra læreren min kom jeg til slutt i havn. Det er en utrolig god følelse å kunne si at jeg har laget en hel kortfilm alene. Det var en fantastisk inspirerende og lærerik opplevelse og jeg har tenkt til å lage flere kortfilmer i fremtiden.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Bli bestevenn med Google Calendar og ha det gøy!


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top