Mette Amalie (34) studerer hjemmefra. – Det passer utmerket for meg, som er voksen student, sier hun.

Jeg fyller all ledig tid med skolearbeid. Selv om det til tider kan være ganske krevende, er det veldig godt lagt opp gjennom Noroffs nettstudier, sier Mette Amalie Nilssen (34).

Hun studerer digital etterforskning via Noroff Nettstudier.

Da jeg oppdaget at Noroff kunne by på en bachelorgrad i digital etterforskning, var jeg solgt. Her kan jeg både mate min egen nysgjerrighet og hjelpe mennesker på samme tid. Dette er helt klart studiet for meg, sier 34-åringen.

Dette er helt klart studiet for meg. Mette Amalie Nilssen

Sterk IT-interesse

Digital etterforskning er spennende fordi det er et veldig dagsaktuelt studium. Det gjelder å holde seg oppdatert på alt som er nytt og å henge med i utviklingen. I tillegg gir studiet mulighet for å utforske både tekniske og mellommenneskelige aspekter, noes om passer spesielt bra for meg som person, sier Mette Amalie.

Det var i utgangspunktet interessen for IT som gjorde at hun fikk øynene opp for digital kriminalitet.

I jobbsituasjoner lette jeg ofte etter svar på ubesvarte spørsmål, men måtte gi tapt fordi jeg ikke hadde riktig kompetanse. Jeg ønsket å utvikle kompetansen min sånn at jeg kunne være i stand til å lete etter svarene jeg søkte.

Gjennom det treårige bachelorstudiet lærer Mette Amalie å jobbe praktisk med digital etterforskning, granskning og etterretning.

Vil utjevne noen av fordommene

Mette forteller at hun var usikker på hvordan hun ville oppleve det å være jente i et IT-relatert studium.

Jeg ble veldig positivt overrasket over å se at en stor andel av mine medstudenter også er jenter, og at forskjellene man så mer av for noen år siden, er i ferd med å viskes ut. Jeg er både stolt og imponert over jentene i årskullet mitt. Jeg tror og håper vi kan være med på å utjevne noen av forskjellene og fordommene som enda finnes. Jeg vil anbefale alle jenter som tror at dette kan være noe for dem, å søke. Dette er et studium for alle, påpeker hun.

Når hun forteller andre hva hun studerer, får hun ofte til svar at det høres veldig spennende og dagsaktuelt ut.

Digital etterforskning er et veldig spennende studievalg, men også et godt valg med tanke på jobbmuligheter i fremtiden. Mette Amalie Nilssen

Jeg tror den generelle oppfattelsen er at digital etterforskning er et veldig spennende studievalg, men også et godt valg med tanke på jobbmuligheter i fremtiden. Digital kriminalitet vil ikke forsvinne, det vil være et økende behov for denne typen kompetanse i årene fremover.

Fungerer godt å være nettstudent

34-åringen er nettstudent og studerer hjemmefra.

– Dette passer utmerket, ettersom jeg er småbarnsmor og har en deltidsjobb ved siden av. Jeg var usikker på om det ville være ensomt og vanskelig å være nettstudent, men jeg har ikke opplevd det slik. På grunn av måten studiet er bygget opp, er det naturlig god kommunikasjon mellom studentene og skolen.

Faglærerne har god trening i å undervise både campusstudenter og nettstudenter samtidig, og vi får god oppfølging daglig.

Mette er i gang med sitt tredje år på studiet nå.

Jeg har fått utvidet min tekniske kompetanse i stor grad, og jeg har fått opp øynene for mye jeg ikke hadde kunnskap om fra før. I tillegg har jeg fått mye dypere forståelse for hvordan en kriminell person tenker og handler, og jeg innehar stadig flere verktøy for å håndtere de ulike stadiene før og etter en kriminell handling, samt rettsprosessen som eventuelt følger.

Hun avslutter:

Jeg har en drøm om å jobbe som spesialetterforsker i fremtiden, og jeg mener at dette studiet i svært høy grad er relevant for en slik type jobb.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer