– Lærerne våre er motiverende, engasjerte og oppmuntrende.

Birgitte Venæs studerer UX-designNoroff Nettstudier.

– Det er veldig artig å studere på Noroff, sier hun.

– Jeg får kunnskap om et spennende fagområde. I tillegg fikk jeg overraskende god sosial kontakt med mine medstudenter, til tross for at jeg tar studiet på nett. Det er ekstremt givende å jobbe sammen med andre.

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Studentene utdanner seg til å bli UX-designer og får praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign. I tillegg til nettstudier er studiet tilgjengelig i Oslo.

Det er utfordrende, men motiverende, å utvikle seg selv.Birgitte Venæs

– Studiet er veldig spennende. Komplekse ting er forklart på en enkel måte. Det er også artig å jobbe praktisk og samarbeid med andre, sier hun.

Birgitte forteller at hun valgte studiet etter tips fra en venn.

– Jeg fikk tips fra en venn som så for seg at jeg kom til å like UX design. Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt. Jeg føler jeg har valgt rett.

– Det er utfordrende, men motiverende, å utvikle seg selv.

Artikkelen fortsetter...

UX-design, Noroff Nettstudier

Foto: Adobe Stock

– Jeg digger faglærerne

UX design, eller user experience design, handler om å forbedre totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. Birgitte skryter av faglærerne på studiet.

– Lærerne våre er motiverende, engasjerte og oppmuntrende.

Hun utdyper:

– De forventer at vi skal jobbe godt, men de kommer også med veldig engasjerende tilbakemeldinger. Ordlyden er veldig viktig for meg. Positiv og motiverende er bedre enn kald og streng. De bruker også mye tid på å hjelpe oss, noe som får en til å føle seg sett og forstått.

– Jeg digger Candice og Jacques, sier hun.

Jeg vil være med på å gjøre teknologi lettere og mer tilgjengelig for alle.Birgitte Venæs

Birgitte er nå halvveis i det ettårige studiet og forteller hun allerede har fått veldig mye ut av skolegangen.

– Det er intensivt, men utrolig artig når en har valgt et studium man innser at man brenner for. Samtidig er det godt å vite at det er et relevant studie jobbmessig.

– Hvordan vil du bruke kompetansen din videre?

– Jeg vil bygge opp porteføljen min og få min første jobb som UX-designer.

– Samtidig vil jeg være med på å gjøre teknologi lettere og mer tilgjengelig for alle. Mange eldre for eksempel, synes teknologi er vanskelig å lære, men teknologi er jo skapt for å gjøre livene til folk lettere, sier hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top