Henning (36) studerer nettverk og IT-sikkerhet, og lærer å bekjempe hacking og datakriminalitet.

Jeg opplever at det jeg lærer er veldig relevant for arbeidslivet. Jeg føler nesten jeg er i jobb når jeg er på skolen, sier Henning Emil Heyerdahl (36).

Han studerer nettverk og IT-sikkerhet på Noroff campus Oslo.

36-åringen bestemte seg for å gå tilbake til skolebenken, etter ti år som snekker, og diverse andre jobber.

Enorm etterspørsel etter kompetansen

Nettverk og IT-sikkerhet er et fagfelt som er utrolig viktig i dagens samfunn. Norske bedrifter blir cyberangrepet i gjennomsnitt 450 ganger per uke. Norge er et av de mest digitaliserte landene i verden, og med det er etterspørselen enorm etter kvinner og menn som kan fagfeltet, sier Henning engasjert.

Studiet i nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning som lærer studentene å bekjempe hacking og datakriminalitet. Studiet tilbys på campus Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og nettstudier.

Jeg vurderte Noroff og studiet i flere år, men siden jeg ikke hadde noe erfaring fra IT før, var jeg litt usikker på om jeg ville klare det. I 2020 tok jeg mot til meg og søkte, og fikk studieplass, og har ikke angret siden.

Henning opplever at det han lærer er svært relevant.

Jeg er utrolig imponert over pensumet, alt er veldig oppdatert. I emner som hacking, programmering, databaser og dataetterforskning er alle dataprogrammer vi bruker de nyeste. Også pensumbøkene er de beste på markedet. Det at studiet er mer praktisk enn teoretisk, gjør at man blir klar for arbeidslivet.

Alle lærerne er veldig kompetente og oppdaterte på pensum, og har flere år i arbeidslivet i det faget de underviser. Flere av professorene er veldig kule og avslappet, ler han.

Inkluderende studentmiljø

Det beste med å studere på campus må være alle de hyggelige og kunnskapsrike studentene og foreleserne. Campus ligger veldig sentralt, midt i et cluster av innovative bedrifter, som gjør det interessant og følge med på hvordan bedriftene utvikler seg.

Henning fortsetter:

Studiemiljøet er veldig bra. Noroff-studenter er veldig inkluderende, kunnskapsrike, hyggelige og sosiale. Det er alltids noen man kan spørre uavhengig om kunnskapsnivået, enten det gjelder det faglige eller sosialt.

36-åringen trodde det skulle bli vanskelig å bli vant til alle de forskjellige IT-systemene, men forteller at det ble helt motsatt.

Alle går godt overens, og bidrar til å gjøre studiehverdagen bedre.

Nyutdannede er attraktive for de store bedriftene

Noroff gav meg selvtillit til å fullføre studiet, og jeg vil fortsette å studere, selv om jeg allerede har hatt muligheten til å gå inn i arbeidslivet.

Henning forteller at han har vært i kontakt med attraktive arbeidsplasser som Atea, Pwc, Every og Sopra Steria, og opplever at nyutdannede er svært attraktive.

Bransjen skriker etter folk med IT-kompetanse, det er det stor manko på, avslutter Henning.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top