Marie Fuglestein og Linda Bolstad driver sitt eget produksjonsselskap og har all grunn til å smile.

Det er en fin stemning på kontoret til DuoFilm AS i Industrihuset i Bergen. Marie Fuglestein og Linda Bolstad driver sitt eget produksjonsselskap og har all grunn til å smile. Etter å ha brukt hele sommerferien på å skrive søknader til blant andre Vestnorsk filmsenter fikk DuoFilm belønningen. 31.august kom telefonen fra leder i Vestnorsk filmsenter Irmelin Nordahl. Søknaden om tilskudd til produksjonen av kortfilmen ”En vanlig fredagskveld” er innvilget og Vestnorsk filmsenter støtter filmen med 350 000 kroner.

Veiskille

Den finansielle støtten er et veiskille for det unge produksjonsselskapet. Produksjonen av filmen gir DuoFilm en travel tid i møte med flere muligheter til å jobbe med spennende samarbeidspartnere. Marie og Linda brenner for kortfilmen som sjanger og det var blant annet ønske om et større volum av kortfilmer i norsk filmmiljø som var utgangspunktet for oppstarten av DuoFilm. Ved siden av eksamensfilmer og studier på Noroff startet Marie og Linda DuoFilm AS i april 2010. De hadde jobbet sammen som produsenter på en rekke filmer til studiene og hadde utviklet et godt samarbeid. Felles hadde de en drøm om å kunne lage sine egne filmer og skape sin egen arbeidsplass. Denne drømmen har de fått oppfylt gjennom å bygge opp sin suksess med DuoFilm.


alt
Marie og Linda sitter å jobber på kontoret sitt i Industrihuset i Bergen

En vanlig fredagskveld

Det blir få vanlige fredagskvelder i tiden fremover for DuoFilm. De har mye arbeid foran seg og er innstilt på at "En vanlig fredagskveld" vil kreve mye men også gi dem mange spennende muligheter. "En vanlig fredagskveld" er en kortfilm i sjangeren drama. Den handler kort fortalt om å akseptere sitt eget liv, uavhengig av hvilken livssituasjon man er i. Filmen beveger seg i et realistisk miljø med en feministisk tone. Den legger vekt på filmen som underholdningsverdi og forteller om hvordan mennesker har en evne til å kritisere og se ned på hverandre, ofte for å glemme sine egne problemer.

Godt samarbeid

Regissør og manusforfatter i filmen er Kathleen Johnsen, også tidligere Noroff student. Kathleen jobber som frilanser og har arbeidet mye som castingansvarlig og sminkør. Gjennom sin fartstid i filmbransjen har Kathleen jobbet som regissør, skuespiller og modell og hun har et stort nettverk i Norge og USA. DuoFilm gjorde en annen kortfilm sammen med Kathleen i mai for å teste samarbeidet dem i mellom. Dette fungerte bra og de satt tidlig i gang med produksjonen av ”En vanlig fredagskveld”. Opptak av filmen skal starte allerede i oktober og de har mye på tapetet frem til da. Et mål i markedsføringen av filmen er blant annet å distribuere den til festivaler som BIFF og Filmfestivalen i Grimstad. DuoFilm har tro på at filmen vil falle i smak og den henvender seg til et voksent og bredt publikum. Dessuten har "En vanlig fredagskveld" en stor underholdningsverdi samtidig som den bærer et viktig budskap om å godta sitt eget ståsted i livet.

alt
Kathleen Johnsen på settet til en av sine filmer

Kjente navn

"En vanlig fredagskveld" har med seg en rekke kjente navn av skuespillere, samarbeidspartnere og produksjonsassistenter. For å nevne noen har flere kjente skuespillere allerede takket ja til å være med. Trine Wiggen, Hanne Lindbæk og Agnete Haaland for å nevne noen. Flere andre kjente navn har også vist stor interesse som for eksempel sminkør Kenny Tonjeson, innspillingsleder Audun Skarbøvik og fotograf Anna Myking, som også hadde foto på filmen Sykt Lykkelig, som er norges Oscar-kandidat. DuoFilm mener at samarbeidspartnere og skuespillere vil hjelpe filmen på veien ut til publikum.

Travle arbeidsdager

Siden oppstarten av DuoFilm AS har veien vært utfordrende. Marie og Linda har ofret mye tid og ressurser på å bygge opp produksjonsselskapet. - Det siste halvannet år har bestått av beintøft arbeid, lite fritid men også utrolig spennende arbeidsdager. Det kjekkeste er å kunne styre arbeidsdagen sin selv og etter hvert kunne velge sine prosjekter, sier Linda. Jentene er begge enige om at de har måttet ofre andre ting som er viktige i livet, som for eksempel tid med familie, fritidsaktiviteter og venner. De er likevel enige om at jobben i DuoFilm er verdt alt dette, spesielt når bransjen og støttespillere viser dem tillit og gir økonomisk støtte til prosjekter som for eksempel "En vanlig fredagskveld". Helt siden studietiden har Marie og Linda utmerket seg for sitt engasjement og evne til å tiltrekke seg andre mennesker. De har lykkes med å bygge opp et stort og solid nettverk ved at de gjennom hele prosessen har jobbet etter prinsippet om å ta alle utfordringer på strak arm. - Vi har nok vunnet mye på at vi har vært med på alle relevante tilstelninger, arrangementer og festivaler vi har kommet over, sier Marie. - Vi har også vært lite pirkete på jobber vi har tatt og har tilbudt oss som assistenter flere ganger, også gjerne gratis, sier de. Duo Film har planer om å sende nye søknader om støtte til to nye kortfilmer i oktober. De har også lenge jobbet med et spennende reklameprosjekt som skal selges til utlandet. Ved siden av har de også i flere omganger jobbet for Monster som bookingansvarlige og assistenter i Idol og Norske talenter. Selv med mange prosjekter og en travel tid i vente gir de seg ikke her. Ved siden av å drive DuoFilm er Marie og Linda også fulltidsstudenter på nett. - Vi studerer prosjektledelse på nettstudier ved siden av. Dette er et fag som er veldig relevant og viktig i vårt videre arbeid, sier de energiske jentene.