For noen år tilbake studerte Robert Erstad (24 år) Film– og TV-produksjon. I dag er rollene skiftet om og han underviser i filmfotografi ved Noroff i Oslo.

Parallelt har Robert mange spennende prosjekter på gang og i disse dager er han aktuell som musikkvideoregissør for bandet «Lucky Stroke» sin nye låt, «Stereo». (Bilde: Innspilling i studio)

Stereoland

Robert ble tidlig interessert i film-fotografi og allerede på barneskolen oppdaget han lidenskapen til faget. Helt siden han filmet sin aller første musikkvideo i 2004 har han vært en mann med flere baller i luften. Robert utpeker «Stereo» som et av de mer spennende prosjektene han har jobbet med. - Vi prøvde flere nye teknikker. Musikkvideoen er for eksempel filmet med et Red Epic-kamera (Red Epic er storesøsteren til Red One som brukes ved Noroff). Videoen ble også filmet på en såkalt «green screen» (en bakgrunn som gir muligheter for å legge til innhold og grafikk i etterkant av at filmingen er ferdig) i Krypton Films studio på Carl Berner. Green screen-teknikken ga oss muligheten til å ta Lucky Stroke fra «den virkelige verden» og inn i «stereoland», sier Robert. Se musikkvideoen til "Stereo" med Lucky Stroke her:

Langvarig samarbeid

Robert har kjent Lucky Stroke siden ungdomsskolen. - Vi har gjort noen videoer sammen tidligere og Stereo er nok heller ikke den siste vi lager sammen, sier Robert. Denne gangen tok han med seg et helt crew fra Noroff, blant annet Martin Eriksen som har laget Motion graphics innholdet i videoen. – Totalt var det syv studenter fra både første og andre året på filmstudiet som deltok bak kulissene, sier Robert.

Hektisk hverdag

Robert jobber aktivt med kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer. Blant annet laget han en musikkvideo for det Sørafrikanske bandet "Juke Royal" med sangen "Sink the boat". Selv om Robert underviser ved Noroff har han flere prosjekter på gang. – For øyeblikket jobber jeg med en kortfilm som skal filmes til sommeren og en dokumentar som skal filmes i California til høsten. Det er mye gøy som skjer så det blir spennende å se hvordan ting utvikler seg, sier Robert.

Varierende studiemiljø

Robert studerte første året av filmstudieneved Noroff i Oslo og flyttet til Bergen for å ta andre året der. Han valgte videre å utnytte muligheten til å ta en internasjonal bachelorgrad. – Jeg flyttet til Cape Town i Sør Afrika og studerte ett år ved Noroffs samarbeidsuniversitet, AFDA, sier Robert, som har fått god bruk for filmkunnskapene så langt i karrieren, - Hadde jeg ikke studert ved Noroff hadde jeg aldri vært der jeg er i dag, sier Robert.

Les mer om Robert her

alt

("Stereo" er filmet med Red Epic-kamera)