Kortfilmen "Oliver & Agnes” er tatt ut til Kortfilmfestivalen 2012 som går av stabelen i Grimstad 13. til 17. juni.

Filmen er regissert av Håvard Prytz (24 år) som tidligere studerte Filmproduksjon ved Noroff i Oslo. I dag studerer Håvard på den andre siden av jorden, ved Noroff sitt samarbeidsunivesitet AFDA Film School, for å nå sin store drøm – å leve av filmen.

Internasjonal festival

Kortfilmfestivalen i Grimstad er en viktig visningsarena for norsk og internasjonal kort- og dokumentarfilm. Forhåndsjuryen har vurdert totalt 379 filmer til årets program, hvorav 264 var kortfilmer. "Oliver & Agnes", med blant andre Viktoria Winge på rollelisten, ble plukket ut til hovedprogrammet under festivalen. Filmen er produsert i samarbeid med produksjonsselskapet Pang Produksjoner AS .

Ydmyk regissør

For Håvard er det stort at en film han selv har regissert er nominert. – Denne utvelgelsen er ekstra spesiell fordi det er min første reelle anerkjennelse som regissør. Jeg er i godt selskap med mange dyktige filmskapere, og føler ingen visshet om at filmen skal ta hjem noen pris. Personlig ble dette en bekreftelse på at jeg gjør noe som har verdi i film-Norge. Noe som mennesker med erfaring og kunnskap setter pris på - og det føles godt, sier Håvard.

Absurd komedie

Kortfilmen handler om Oliver som bor i en leilighet sammen med moren helt til hun en dag faller om og blir fraktet til sykehus. Oliver befinner seg plutselig i en ny tilværelse, full av frihet, fristelser og farer. Særlig byr den forelskede nabojenta Agnes på utfordringer. - Gjennom tilfeldigheter og misforståelser møtes Oliver og Agnes i en absurd komedie med klare filmatiske paralleller til stumfilmkomikkens klassiske uttrykk, sier Håvard.

artikkel_jpg

Fra Afrika til Oslo

I dag studerer Håvard ved Noroffs samarbeidsuniversitet AFDA Film School i Cape Town, Sør-Afrika. Her er han i gang med å fullføre en bachelorgrad i "Motion Picture, Directing dicipline".- Etter endt utdanning ønsker jeg å flytte tilbake Oslo og forhåpentligvis leve av film hjemme i Norge. Håvard jobber i disse dager med nye, spennende prosjekter. - Jeg er for tiden i gang med en eksperimentell film samtidig som jeg skriver manus til diplomfilmen vår her ved AFDA, sier Håvard.

Dedikert student

Håvards lærer ved Noroff i Oslo, Eigil Langmark, synes det er veldig gøy at «Oliver & Agnes» er plukket ut til Kortfilmfestivalen.– Grimstad Kortfilmfestival henger høyt og det er imponerende det Håvard har utrettet, sier Eigil som bare har lovord å si om studenten.- Under studietiden i Oslo var Håvard en av de mest dedikerte studentene ved skolen. Han jobbet hardt og målrettet for å oppnå det han ønsket, sier Eigil.

Produksjonsteam på "Oliver & Agnes":

Regi - Håvard Prytz
Produsent - Mie L. C. Repål
Utøvende produsent - Pang produksjoner
Manus - Emmeline Berglund
Foto - Stian Thorvaldsen
B-foto - Aleksander Mile Ottersen
Klipp - Martin L. Flatmoen
Musikk - Vidar Holm & Joachim Steen
Byggeleder - Morten Sæstad

artikkel_jpg

artikkel_jpg

artikkel_jpg

artikkel_jpg