Multitalentetet Aage Alexander Foss er aktuell som produsent på produksjonen av Alexandra Joners og Madcons nye musikkvideo, “Sunrise”

Etter stor suksess som Noroff-student ble Aage Alexander Foss (23 år) headhuntet til fast jobb i Noroff-systemet. Nå er multitalentet aktuell som produsent på produksjonen av Alexandra Joners og Madcons nye musikkvideo, “Sunrise”, som toppet iTunes listen etter fire dager. Med seg på laget har han flere studenter ved Noroff.

Eget produksjonsselskap

Sammen med barndomsvennen Kristian Aksnes etablerte Aage Alexander selskapet DunDeal AS i januar 2012. Kort tid etter ble han kontaktet av produksjonsselskapet Bold Productions AS som var på jakt etter en produsent for et av sine kommende prosjekter. - Etter innledende møter med regissør Frederic Esnault startet vi filmproduksjonen, der jeg har hatt ansvaret for hele produksjonen fra start til slutt, sier Aage Alexander.

Hjelp fra Noroff-studenter

Med seg på teamet hadde Aage Alexander flere Noroff-studenter som hadde i oppgave å assistere de ulike fagsjefene på settet. Studentene jobbet med alt fra innspillingsledelse og kameraassistanse til scenografi og grip. - Studentene ved filmlinjen på Noroff holder et veldig høyt nivå. Frederic Esnault har valgt å bruke flere av studentene på et par av sine tidligere produksjoner, så noen var godt kjent med musikkvideoproduksjon før vi begynte. Erfaringen studentene får ved å delta på et profesjonelt filmsett er uvurderlig, sier Aage Alexander.

Ansatt ved Noroff

I følge fagkoordinator for Filmproduksjon ved Noroff i Oslo, Siri Rutlin, utmerket Aage Alexander seg tidlig som en ambisiøs student. - Det ble raskt tydelig at Aage Alexander hadde evnene og talentet som skulle til for å jobbe som produsent. Han har stor gjennomføringsevne og har vist at han kan lede flere prosjekter samtidig, sier Rutlin. I dag er Aage Alexander ansatt som prosjektansvarlig og produsentlærer ved Noroff hvor han underviser første og andre års studenter ved Filmproduksjon. – Aage Alexander er en strukturert person med gode fagkunnskaper, og vi er veldig glade for å ha han hos oss, sier Rutlin.

Suksesslåt

«Sunrise» ble godt mottatt av det norske musikkmarkedet, og bare noen få dager etter lanseringen var låten nummer en på iTunes toppliste i Norge. Låten havnet også på åttende plass på VG lista. Lydverket oppsummerte det hele slik: «Med låten «Sunrise» utgjør Miss Jones Norges svar på Alexandra Stan, dama bak låten «Mr Saxobeat», som herjet listene i fjor. Videoen er fylt med mange elementer: ild, vann, sexy dansing, Lady Gaga-klær og Madcon».

Produksjonsteamet fra Noroff:

  • Robert Erstad – Lærer/Underviser i filmfotografi
  • Thomas Tønder - Kameraassistent
  • Henrik Pedersen - Produksjonsassistent
  • Thomas Castillo - Produksjonsassistent
  • Mia Langås Holm - Innspillingsassistent
  • Shing Hong Chan - Produksjonsassistent
  • Jan Hiis Bergh - Produksjonsassistent

Les mer om DunDeal her