De tidligere Noroff-studentene Camilla Fredrikke Jæger (23), Bendik Heggen Strønstad (29) og Aleksander Nordaas (29) står bak storfilmen "Thale" som nå er Amanda-nominert.

I følge VG er fantasythrilleren «Thale» en av fem utvalgte filmer som er nominert til Folkets Amanda. Camilla Fredrikke Jæger (23), Bendik Heggen Strønstad (29) og Aleksander Nordaas (29) er alle tidligere Noroff-studenter og står bak filmen som hadde kinopremiere over hele landet i februar i år. Avstemningen pågår på VG Nett fram til fredag 17. august kl. 12.00. (Foto: ©Euforia Film/Yesbox)

Totalt 28 filmer var med i trekningen om å bli Folkets Amanda. De ti mest populære gikk videre til runde to. Nå er «Thale» en av fem finalister som du kan stemme på. Amandapris-utdelingen går av stabelen fredags kveld i et direktesendt TV-show fra Haugesund Konserthus.

Filmprisen Amanda er opprettet for å øke kvaliteten på og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer. Prisen består av en statue i bronse utformet av billedhuggeren Kristian Kvakland, samt et diplom. Amanda arrangeres av Den norske filmfestivalen AS i samarbeid med Norsk Filminstitutt.

Se trailer for «Thale» her