Henrik Pedersen (24) fra Hadeland var en av flere Noroff-studenter som deltok i produksjonen av Alexandra Joner og Madcons siste musikkvideo, “Sunrise".

Musikkvideoen har blitt en formidabel suksess med bortimot en halv million visninger på YouTube. I rollen som produksjonsassistent hadde Henrik medansvar for filmens visuelle uttrykk og scenografiske utforming.

artikkel_jpg

Tett samarbeid med regissør og fotograf for å gi filmen et komplett visuelt særpreg

- En av mine hovedoppgaver var produksjonsdesign. Jeg var blant annet med på å bygge den lille "butikken" i videoen, sier Henrik som nylig avsluttet sine studier innen Film og TV-produksjon ved Noroff. - Som produksjonsdesigner tar man i bruk scenografi, grafikk, rekvisitter, kostyme, og spesielle effekter. Alle detaljene som må plass og alle arbeidsoppgavene som skal koordineres gjør filmprosessen både utfordrende, interessant og lærerik, sier Henrik.

Sommerhit

«Sunrise» markerte starten på Alexandra Joners musikk-karriere og har blitt en av årets sommerhits. Like etter lansering toppet låten den norske iTunes-listen og havnet på åttende plass på VG lista. På låten bidrar også den populære rap-duoen, Madcon, som har solgt til platina, vunnet flere Spellemannspriser og en World Music Award for beste norske artist/gruppe.

Satser på en filmkarriere

Siden Henrik valgte å studere film for to år siden har han vært hektet. – Jeg har brukt mye av tiden min på skole de siste årene og det har vært utrolig gøy, sier Henrik. Nå som han er ferdig med studiene er han klar for nye utfordringer. – Jeg vet at tiden som kommer vil bli tøff og krevende. I filmbransjen vokser ikke jobber på trær og man må jobbe hardt for å komme dit man ønsker. Det er nok lettere å få jobb innen tv, men jeg ønsker hovedsakelig å fortelle en historie og det kan jeg best gjøre gjennom filmen, sier Henrik entusiastisk.