Odin jobber med videomarkedsføring på fulltid og er ikke i tvil, fremtiden er video. – Video gjør som regel all markedsføring mer effektiv, sier han.

 Odin Teigland (24) jobber som daglig leder, digital rådgiver og videofotograf i Raiona, som han beskriver som et ungt og nytenkede markedsføringsbyrå.

Flere bekjente begynte å spørre om bistand til innholdsproduksjon og hjelp med sosiale medier. Dermed startet jeg Raiona, som hjelper bedrifter med akkurat dette.

Videomarkedsføring er i dag et ord som er på manges lepper. Det er ikke så rart. Visste du for eksempel at video kan øke konvertering på landingssider med opp til 80 prosent? Eller at omtrent 70 prosent foretrekker å se på video fremfor å lese, når de skal lære om et nytt produkt eller tjeneste?

Noroff tilbyr det ettårige studiet videomarkedsføring i sosiale medier fra 7. januar 2020.

«"

Foto: Adobe Stock

– Å kombinere begge deler på en dag er helt perfekt

Det er utrolig gøy å jobbe med videomarkedsføring. Enten du jobber i et byrå eller for en bedrift, vil de fleste dra nytte av å bruke video. Video gjør som regel all markedsføring mer effektiv, og det er gøy å kunne hjelpe bedrifter med akkurat dette, sier han.


Video gjør som regel all markedsføring mer effektiv.Odin Teigland

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Noe av det beste med kombinasjonen av video og markedsføring er nettopp arbeidshverdagen. Man er ofte ute og lager video en halv dag, så er tilbake på kontoret og implementerer dette i markedsføringen resten av dagen. Sitter man inne en hel dag blir det fort litt kjedelig, er man ute og filmer en hel dag blir man fort sliten, å kombinere begge deler på en dag er helt perfekt.

Odin har fra ung alder drevet med video på hobbybasis- gjerne kjappe, kule, actionfylte videoer. I dag driver han med innholdsproduksjon på fulltid.

Man får jobbe med utrolig mange forskjellige mennesker, bedrifter og bransjer, og i tillegg får man ha en veldig variert hverdag.

Se hvordan en arbeidsdag for Odin kan se ut:

Video skaper stoppeffekt

I 2000 hadde vi mennesker en gjennomsnittlig attention span på 12 sekunder. I dag er den nede i kun åtte sekunder. Dette setter krav til å fange oppmerksomheten raskt og få seeren til å se akkurat din post. 

Mennesker er ganske late, derfor ser vi at video er så effektivt i dag. En video spilles gjerne av automatisk i feeden på sosiale medier. Folk «orker» ikke alltid å lese en lang tekst for å få den samme informasjonen.

Tenk bare over hva du foretrekker selv, tekst eller video? Vi vet i dag at video fanger oppmerksomheten til forbrukeren bedre enn ved bruk av ren tekst. 

Ulikt innhold til ulike plattformer

Ifølge Odin er det viktig å være bevisst på at brukere konsumerer innhold ulikt, på ulike plattformer. Det er derfor ikke lenger optimalt å legge alle pengene i en stor reklamefilm som publiseres i alle kanaler.


Brukere konsumerer innhold ulikt, på ulike plattformer. Odin Teigland

Kanskje bør du lage en egen video til Instagram story, én til Instagram og Facebook feed og én video til LinkedIn. Dette er gjerne en kombinasjon av at vi i større grad bruker mobil, der vi både ser video i et annet format, i tillegg til at vi gjerne ikke ser like lange videoer, forteller han.

Gjennom studiet videomarkedsføring i sosiale medier lærer du å designe videokampanjer skreddersydd for ulike digitale medieplattformer, i tillegg til en innføring i resultatanalyse for optimalisering og justering av videomarkedsføringsstrategien. 

Artikkelen fortsetter under videoen...

Ærlige historier er alltid en vinner

– Hvilke nye trender ser du i dag?

Den nye store plattformen er i dag TikTok. Fakta er at plattformen har flere brukere enn Twitter, Reddit, Snapchat og Pinterest. Det blir spennende å se om det flopper, eller om de fleste bedrifter hopper på bølgen om fem til ti år, gjerne litt for sent.

Forsøk å fortelle ærlige historier og tilpass deg de nyeste kanalene. Odin Teigland

– Hvilke tips vil du gi til bedrifter som vurderer å forsøke videomarkedsføring?

– Vi påvirkes av andre mennesker som publiserer et uekte liv på sosiale medier, nyhetsartikler som skal generere klikk, med overskrifter som er tatt ut av kontekst og reklamefilmer som er finpusset og roper etter salg. Forsøk å fortelle ærlige historier og tilpass deg de nyeste kanalene. Da vil du nå langt. Det er også mye som kan gjøres kun med en mobiltelefon, sier han.

Hva vil du si til dem som vurderer en utdanning i videomarkedsføring?

Du har ingenting å tape, men mye å vinne.


Odins tips til videomarkedsføring: 

1. Finn ut hva som er formålet med videoen

Noen videoer skal vare i ti sekunder, andre i ti minutter. Noe av det første vi ser på er hvor videoen skal brukes. Før prosjektet starter er det også viktig å vite hvem videoen skal treffe. Tidligere har vi laget 10-15 ulike varianter av en video, der forskjellen kun er én scene, der personen i videoen snakker til mottakere i Trondheim, i neste video til mottakere i Oslo, og så videre. Da er det selvfølgelig viktig at videoene kun vises i det geografiske området de er ment for, noe som er lett å gjøre på for eksempel Facebook.

2. Strukturer alt det praktiske

Et konkret tips er å bruke et prosjektstyringsverktøy som for eksempel Trello. Her man enkelt lage en oversiktlig checklist over hvilke scener som skal filmes, der alle i teamet kan ha tilgang fra telefonen. Da gjelder det naturligvis å finne ut hvem som skal gjøre hva, hvilket utstyr behøver man osv.

3. Prosjekt og etterarbeid

Dette er det mest tidkrevende punktet. Her har man som regel planlagt alt, og det handler stort sett om å følge planen etter beste evne. I klippingen kan man ofte gjøre mange kreative påfunn, men mye bør også være planlagt før det filmes, for å tilrettelegge for klipping i ettertid.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top