Noroff, studielivet,

Lurer du på hvordan hverdagen som student kan se ut? Bli med på en uke på digital markedsføring. 

Før jeg begynte hos Noroff var jeg nysgjerrig på hvordan den nye hverdagen kom til å bli. Etter å ha vært student i to måneder vil jeg fortelle om en uke på digital markedsføring.

Petter Stordalen hevder at mandag er den beste dagen i uka, men det kan diskuteres. Kanskje er du flink til å legge deg tidlig søndag kveld, slik at du er frisk og opplagt til mandag morgen? Eller er du som halvparten av den norske befolkning, trøtt og med behov for en god dose ekstra kaffe? 

Bli med på en uke på Noroff, og hør hvorfor onsdag er den beste dagen i studieuka. 

«"

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Mandag

Selv om det er hardt når alarmen ringer, er mandag derimot en utrolig bra studiedag, det er nemlig her vi får oversikt over hva som skal skje hele denne uken og hvilke faglige fokusområder vi skal ha.

Dersom det er større innleveringer eller arbeid som skal leveres, får man vite det før, men det generelle skolearbeidet som skal bli gjort i løpet av uken starter alltid på mandager.

Denne uken begynte forelesningen klokken 12:15, men dersom man har behov for hjelp med andre ting kan vi komme klokken ni og få svar på hva enn vi måtte lure på. Denne mandagen hadde vi også et spennende gruppearbeid sammen med studenter fra en annen studieretning, som vi skulle jobbe med hele uken. Det kom også inn en ekstern bedrift, som ønsket at vi skulle løse en problemstilling for dem.

Tirsdag

Det er litt lettere å stå opp på tirsdager, det er bra! Denne dagen var det satt av tid til å jobbe med gruppearbeid vi fikk dagen før. Dette var en tverrfaglig oppgave som gjorde at vi fikk bli kjent med nye mennesker, lære om det andre studiet og se hvordan ulike studier ser på ulike løsninger av oppgaver.

«"

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Onsdag

Halvveis i studieuka, og dagen ser ulikt ut for mange på Noroff. Noen har forelesning, kanskje en halv eller hel dag. Andre har selvstudier, og møter en gjeng fra klassen for å lese litt. På digital markedsføring har vi praksis hos ulike bedrifter, og bruker hele denne dagen på å jobbe med relevante oppgaver man kan få i arbeidslivet. Alle de ulike tingene en onsdag kan bringe på Noroff gir et positivt utslag på forskjellige måter. Om jeg skal hevde hvilken dag som er den beste i studieuka, må det bli onsdag. 

Torsdag

Denne dagen var det dobbel forelesning, først fra kl. 09.00-11.30 med gruppene fra mandag og tirsdag, kl. 12.15-14.45 med vår egen klasse. Det er alltid litt ekstra stas å møtes klassen igjen etter onsdager, siden vi har gjort forskjellige ting og dermed har mange ulike opplevelser å snakke om.

Vi hadde en større gruppeoppgave i klassen som skulle gjøres ferdig, så etter forelesning denne dagen dro vi hjem til en av oss i gruppa for å skrive. Det er nesten rart hvor hyggelig det kan være å drive med gruppearbeid, men det er kanskje ikke så rart når man spleiser på pizza? Vi satt i flere timer- skravlet, spiste, skrev og diskuterte fagstoff. Man lærer utrolig mye av gruppearbeid, både om faget og hverandre.

«"

Foto: Lisa Løvold

Fredag

Det er allerede fredag, og snart helg. Det var ingen forelesninger for oss denne fredagen, men igjen har vi muligheten til å møte på skolen og få hjelp til potensielle problemer. Personlig synes jeg at alt annet blir veldig spennende når jeg prøver å studere hjemmefra. Derfor er det lettere å fokusere når man velger å sitte på skolen og jobbe. 

Vi hadde jo om sagt en stor oppgave som skulle leveres inn, så det var mulig å få snakket med læreren dersom det var noe vi lurte på. Det er flere som velger å jobbe hjemmefra, men det er alltid godt å vite at man har muligheten til å få hjelp.

Med det var en skoleuke på Noroff over.

Kort oppsummert har det vært forelesninger, gruppearbeid med andre studier på skolen, gruppearbeid innad i klassen og mye nytt å lære.

 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer