I en verden av ulike studieretninger og yrker kan mangfoldet av muligheter gjøre studievalget enda vanskeligere. Da kan det være til hjelp å lese om andre studenters erfaringer.

Å velge utdanning er et viktig valg. Selvsagt ønsker man å ha så mye relevant informasjon som mulig før en beslutning skal tas. Hva vi anser som viktig vil være forskjellig, men videre skal jeg fortelle deg hvorfor jeg valgte å ta et årsstudium i digital markedsføring på Noroff. I tillegg skal jeg fortelle hva som overrasket og gjorde meg trygg på valget mitt.

Én billett til arbeidsmarkedet, takk

Vi har alle vært der. Endeløs scrolling i åpne stillinger på Finn.no. Du skummer gjennom kvalifikasjoner ulike arbeidsgivere ser etter og det meste stemmer, men likevel mangler du noe kompetanse. Det var realiteten for meg rett etter at bachelorgraden var i boks. Uansett om vi kommer fra videregående, høyere utdanning eller har tidligere arbeidserfaring, kan vi mangle noe arbeidsgiver trenger.

Akkurat nå ligger det faktisk flere stillinger ute som “digital markedsfører” enn det gjør for “butikkmedarbeider” på finn.no. Lisa Løvold

I en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse svarte 500 mennesker i alderen 18 til 24 år på spørsmål om hvorfor de valgte den utdanningen de gjorde. De viktigste faktorene var ifølge dn.no:

1: Interesse for faget

2: Forventningen om at det blir lettere å få jobb

Akkurat nå ligger det faktisk flere stillinger ute som “digital markedsfører” enn det gjør for “butikkmedarbeider” på finn.no. Mange markeder opplever raske endringer og en akselererende teknologiutvikling. Nettopp derfor ble digital markedsføring studiet jeg valgte. Her kunne jeg endelig “tikke av alle boksene” de ulike arbeidsgiverne var ute etter og hente ut min billett til arbeidsmarkedet.

Relevant erfaring, vær så god

Dag én på digital markedsføring fikk vi vite at det første vi kaster oss ut i er direkte samarbeid med reelle bedrifter vi kan arbeide for. Dette skjer via praksisarbeid, som betyr at vi får ulike oppgaver av de ulike bedriftene og må løse de så godt vi kan. Etter endt studie kan praksiserfaringen din være nettopp det som skiller deg ut fra andre.

Før jeg søkte på studieplassen var ikke praksiserfaring noe forhåndsinformasjon, kun en ekstremt positiv overraskelse. Med oppfølging fra både lærer og bedrift, er dette en enorm mulighet til å tilnærme seg ny kunnskap og skaffe relevant erfaring.

«"

Et godt førsteinntrykk

På Noroff er det lett å bli kjent med hverandre, siden klassene ikke er for store. Lisa Løvold

Alle har sikkert hørt klisjeen “du har bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk”. Forskning viser faktisk at det skal mye til for å endre et dårlig førsteinntrykk. Derfor var det ekstremt lettende å komme første skoledag, uten å ha vært med på fadderuken, men likevel bli tatt så godt imot av alle medstudenter. På Noroff er det lett å bli kjent med hverandre, siden klassene ikke er for store. Samtidig er lærerne dyktige og utrolig interesserte i å bli kjent med elevene sine, noe som er viktig for å ha et godt klassemiljø.

Etter bare to uker har mitt inntrykk av studiet, klassen, lærerne og skolen blitt bedre og bedre. Jeg er også sikker på at det kommer til å fortsette slik. Som ny student er det veldig beroligende å vite at jeg har tatt et godt valg.

Lurer du fortsatt på om digital markedsføring er for deg? Ta kontakt med oss, så skal vi gjøre så godt vi kan og svare på det du måtte lure på.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer