Det er utrolig gøy å lage animasjon når voicen du bruker er David Attenborough, sier daglig leder i det unge selskapet, Jim.

«Vi er et åttebeint, kvalitetsdrevet medieproduksjonsselskap hvor design og historiefortelling møtes», står det på nettsiden til Broomstick.

Det var 3D-studiene på Noroff som gav de fire guttene den virkelige gnisten for deres interesse for 3D-teknologi. Kristian Thuesen (28), Raymond Ingebretsen (41), Alexander Ribe (29) og Jim Sivertsen (30) har drevet startup-selskapet sammen, siden 2018.

Året for Broomstick har vært helt eventyrlig. Vi blir stadig mer kjent i Kristiansand og omegn. Kundene har variert fra små lokale firmaer til store internasjonale firmaer. Det er utrolig gøy å lage animasjon når voicen du bruker er David Attenborough, sier Jim.

«"

Bidratt i Rewild Our Planet

Vi jobber veldig variert fra dag til dag. Den ene dagen er vi ute i feltet og filmer i storm, den andre dagen sitter vi inne på kontoret og redigerer. I høst hoppet vi i strikk for å få nok klipp til å lage film for et firma som driver med strikkhopp. En veldig variert arbeidsdag, kan du si, sier Jim.

I forbindelse med Netflix sin serie, Our Planet, som ble sluppet i fjor, laget Broomstick en teaser for AR-opplevelsen Rewild Our Planet, en 40 minutter lang AR-opplevelse, levert av PHORIA, i samarbeid med Google og WWF.

Absolutt noe å være stolte av. Det nye året ser ikke ut til å bli så aller verst det heller, ifølge lederen i Broomstick.

2020 ser også ut til å bli et veldig bra år. Vi har allerede sikret kontrakter verdt mer enn vi omsatte for i hele 2018, som var året vi startet. Fokuset i år blir å fortsette å levere kvalitet, utvikle oss og følge trender på software og måten ting visualiseres på. Med dette bygger vi merkevaren Broomstick, sier 30-åringen.

«"

«"

Selskapet holder til i moderne Hunsfos Næringspark. Foto: Broomstick

En styrke å drive med både film og 3D

Hvordan opplever dere at markedet for 3D og film er i dag?

Markedet for 3D og film er variert. Vi startet Broomstick i tro om at det hovedsakelig var 3D vi skulle drive med, men slik ble det ikke helt. Vi lever hovedsakelig av film og VFX, forteller han.

Kundene deres er i dag innenfor alt ifra boligmarkedet, olje og gass, kommunalt og gründere.

Vi kommer i kontakt med kunder via e-post, telefon, Linkedin og messer.

Hvordan er det å drive firma med både film og 3D, og hvilke fordeler har det?

Det gir oss en utrolig styrke. Vi kan visualisere ting som ikke finnes i virkeligheten i filmene våres. Det gir oss en fordel og for eksempel skulle filme en sjø, og kunne hive inn en båt som ikke finnes. Det gir oss flere ben å stå på, vi kan både gjøre filmjobber og rene 3D jobber.

For oss som driver med film og 3D kreves det kraftige arbeidsstasjoner. Disse må kunne håndtere og redigere i 4K/6K, samtidig som de skal duge til heavy duty 3D-arbeid. PCene våre fungerer også som render maskiner, når vi jobber på 3D prosjekter. Vi har en NAS for lagring av data, en egen dedikert Render PC med 4 skjermkort, da GPU rendring er fremtiden, forteller han engasjert.

Prøv deg litt frem

Hvem passer 3D-studier for?

Hvem passer det ikke for? Det er 3D i veldig mye- produktanvisninger, reklamer, film, nesten alt du ser på TV. Har du interesse for data, er kreativ og synes 3D er kult, er 3D studier absolutt noe for deg, sier Jim engasjert.

Hva vil du si til dem som vurderer å studere 3D på Noroff?

Prøv deg litt frem, se tutorials på nettet. Om du synes det virker gøy hadde jeg absolutt søkt 3D utdanning på Noroff. Der får du vokst både på det tekniske og det kreative. Hvem vet, kanskje er du den neste ansatte i Broomstick? Vi er alltid på utkikk etter flinke individer, avslutter han.

Er du interessert i 3D?

Legg igjen din e-postadresse og få fire e-poster med mer informasjon om 3D-studiene på Noroff.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer