Vi ser alltid etter unge mennesker med et talent som kan få utvikle seg hos oss, sier Ole Schreiner, COO og styreleder i Funcom Oslo AS.

Nylig la Funcom frem sin nyeste kvartalsrapport, og det meldes om et meget godt 2018. Året som gikk var det beste i deres historie, mye takket være lanseringen av Conan Exiles og en vellykket utgivelse av Mutant Year Zero: Road to Eden – utviklet av The Bearded Ladies.

Ifølge Ole Schreiner, COO og styreleder i Funcom Oslo AS, har selskapet enda større planer for fremtiden.

Dataspillselskapet er en attraktiv arbeidsplass blant dagens IT-studenter og havner på 24 plass i kåringen over studentenes drømmearbeidsgivere.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Foto: Adobe Stock

Flere åpne stillinger

Hvorfor tror du at IT-studenter synes at Funcom er en attraktiv arbeidsgiver?

Jeg tenker at blandingen av det kreative bransjen tilbyr, teknologien, underholdningen (spillene) og det at vi har en spennende sammensetning av mennesker fra hele verden med stor variasjon innenfor de forskjellige fagområdene gjør oss til et spennende arbeidssted, sier Ole.

Overvekten av ansatte hos oss er gutter/menn, som fremdeles er normalen i bransjen, men vi har i det siste fått ansatt flere dyktige kvinner. Vi har for tiden flere åpne stillinger i Oslo som vi håper å fylle i løpet av året.

Hva burde studenter tenke på for å få jobb hos Funcom?

For meg er det viktigste at alle vi ansetter har en lidenskap for det de driver med, uansett hvilken profesjon det måtte være.

I tillegg legger han til at det er viktig at man kan identifisere seg med Funcom sine visjoner.

For yngre mennesker er talent av og til viktigere enn kompetanse, påpeker Ole. 

Leter etter unge talenter

Les: Etterlengtet «boost» for spillbransjen

Det er viktig for de menneskene som vil utvikle seg i arbeidslivet å følge med på teknologiutviklingen og at de er nysgjerrige på mulighetene det gir, sier han videre.

Vi ser alltid etter unge mennesker med et talent som kan få utvikle seg hos oss.

Hva er ditt beste råd til studenter som står overfor et studievalg?

Følg hjertet og magefølelsen, bytt studier med en gang du føler det ikke stemmer lenger, ta et hvileår eller to om du er usikker på hva du vil studere, og når du endelig har funnet «ditt» studium gå inn for det 100%.

Hos Noroff tilbys en bachelorgrad i interaktive medier-spill, og de ettårige studiene i 3D spilldesign og 3D design og animasjon, hvor du kan jobbe i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer