Kenneth Mo, moving picture company

26-åringen jobbet tidligere som industrimekaniker, men ønsket et yrke han synes var spennende å holde på med fem dager i uken.

Jeg valgte å gjøre en helomvending yrkesmessig. Jeg har alltid likt videospill og 3D-filmer, så jeg gjorde en Hail Mary på at det skulle være noe attraktivt for meg innen 3D-feltet, sier Kenneth Mo (26).

Han har studert 3D design og animasjon og 3D filmproduksjon hos Noroff Bergen, før han kapret drømmejobben.

Moving Picture Company er et enormt selskap og jeg trives kjempegodt, sier Kenneth.

26-åringen har bosatt seg i London. Han forteller engasjert om jobben i MPC, firmaet som har spesialisert seg på visuelle effekter og produksjon, og har vunnet Academy Awards for arbeidet med The Jungle Book og Life of Pi.

En helt ny hverdag

– Studiene introduserte meg for 3D-feltet og ble et bra fundament å bygge videre på. Kenneth Mo

Jeg trives veldig godt. Det er et bra miljø, med hyggelige, hjelpsomme og dyktige kollegaer. Arbeidsoppgavene mine dreier seg rundt 3D Character og Creature- animasjon, forteller Kenneth.

En ganske annerledes hverdag enn å jobbe som industrimekaniker?

Jeg gikk inn i det yrket, simpelthen fordi det virket helt greit og ikke var noe annet som appellerte til meg på den tiden. Og jobb må man jo ha! Men ettersom årene gikk begynte jeg å lengte etter en jobb jeg faktisk kunne se fram til fem dager i uken.

Etter noen år med leting oppdaget 26-åringen 3D studiene hos Noroff.

Studiet i 3D design og animasjon og 3D filmproduksjon gav meg et bra utgangspunkt, introduserte meg for 3D-feltet og ble et bra fundament å bygge videre på. Det var lærerikt og jeg fikk prøve mye forskjellig, for å finne ut hva jeg trives best med å holde på med. Lærerne gav meg også veldig god veiledning på dette.

Når vi spør hvilket prosjekt Kenneth holder på med i MPC nå, svarer han kjapt:

Jeg kan ikke si noe om hva jeg jobber på eller har jobbet på, før prosjektene er lansert.

Utvekslingsstudent til England

Kenneth valgte å utveksle til Noroff sitt samarbeidsuniversitet Tessidee University, i Middlesbrough i England.

I løpet av utvekslingen fullførte jeg bachelorgraden Computer Animation and Visual Effects. Jeg ble kjent med medstudenter, lærere, fagfolk og rekrutterere fra forskjellige deler av verden. Dette gav meg stor sjanse til å fremme arbeidet mitt for omverden.

Han fortsetter:

– Det finnes en rekke ulike jobber, det er alltid noe nytt å lære, og faget er i stadig utvikling. Kenneth Mo

På et eller annet punkt må man begynne å vise fram arbeidet sitt, og det er naturligvis enklere å gjøre dette der markedet er større. For min del har networkingen hatt veldig mye å si for hvor jeg er i dag.

Jeg fikk en ettårskontrakt som 3D animatør hos Tecnicolor Academy, som samarbeider med MPC. Nå jobber jeg fulltid for MPC gjennom Technicolor.

Alltid noe mer å lære

Er du fornøyd med karriereskiftet?

Ja! Jeg synes det er så mye spennende innen 3D-feltet. Det finnes en rekke ulike jobber, det er alltid noe nytt å lære, og faget er i stadig utvikling. I mitt tilfelle er det 3D og animasjon som traff meg mest, rett og slett fordi det er veldig gøy å holde på med!

Ikke rart at Moving Picture Company ønsket seg Kenneth med på laget.

Til slutt, har du noen tips til nye studenter?

Jeg anbefaler å gjøre god research for å finne ut nøyaktig hva du kunne tenke deg å jobbe med. Jo tidligere du finner ut av det, jo mer kan du spesialisere deg innenfor det. Når du har bestemt deg, jobb hard, for å bli best mulig!

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


3D-studier hos Noroff:

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top