Solveig Engbakken Friberg, teknisk design med DAK

– Læreplanen er skreddersydd etter hva bedriftene trenger, sier den tidligere teknisk design-studenten.

Solveig Engbakken Friberg (26) ble i sommer ferdig med den ettårige utdanningen teknisk design med DAKNoroff Oslo.

– Jeg er utrolig fornøyd med studiet. Læreplanen er skreddersydd etter hva bedriftene trenger og ser etter. Det er stor etterspørsel etter folk som er dyktige i softwaren vi bruker på studiet, forteller Solveig.

Etter å ha fullført et internship hos YSA Design i praksisperioden på studiet, ble hun tilbudt fast jobb som DAK-operatør og kommunikasjonskoordinator.

– Jeg valgte å ha mitt internship hos YSA Design på grunn av det fantastiske miljøet, den vakre lokasjonen, de spennende prosjektene vi jobber med, og at det var mulighet for videre jobb dersom jeg leverte godt i praksisperioden, sier hun.

Kompetansen du får av å gjøre software-øvelser gjennom et helt studieår gjør deg utrolig attraktiv på arbeidsmarkedet.Solveig Engbakken Friberg

– Hvordan føltes det å få fast jobb i ettertid?

– Det føltes selvfølgelig helt utrolig deilig.

– Før jeg begynte på teknisk design med DAK følte jeg at å gå ut i en god jobb etter kun ett år med utdanning hørtes for godt ut til å være sant. Men kompetansen du får av å gjøre software-øvelser gjennom et helt studieår gjør deg utrolig attraktiv på arbeidsmarkedet, særlig nå som alt digitaliseres.

– Mitt inntrykk er også at det er mange bedrifter som går over fra AutoCAD til Revit i disse tider. Så en fordypning i Revit er verdifullt å ha på CV-en, sier hun.

Artikkelen fortsetter…

Se dette innlegget på Instagram

VR work with a beautiful view I cannot see 🤓🙏 Have you tried VR? Or would you like to try? 😊

Et innlegg delt av Sol (@solengbakken)

Blir hos YSA Design

– Når man kan så mange programmer så godt som det vi gjør etter studieløpet, kan man brukes til utrolig mye forskjellig. Det føles veldig godt at jeg er i en jobb som er så relevant til min utdanning og mine interesser – og at jeg kunne hoppe rett fra studiet til fast jobb.

– Jeg kommer til å bli hos YSA Design fremover. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har funnet min drømmejobb, sier hun.

Solveig skryter av læringsmiljøet i klassen.

– Miljøet i klassen vår var veldig fint. Alle i vår klasse var modne, seriøse, og ville bruke utdanningen vår til å komme oss ut i en jobb vi trivdes i. Flesteparten av de som jobbet like hardt som meg fikk også tilbud om fast jobb etter praksisperioden, i veldig prestisjetunge arkitektfirmaer som Tag Arkitekter og Snøhetta.

Miljøet i klassen vår var veldig fint.Solveig Engbakken Friberg

– Vi hadde også en helt fantastisk lærer i Rune, som virkelig skal ha kudos for å ha gjort oss så flinke på kort tid, sier hun.

– Campus i Oslo har utrolig pene lokaler, svært godt miljø og veldig gode lærere. Jeg er glad jeg valgte klasseromsstudier i Oslo.

Teknisk design med DAK er også tilgjengelig på Nettstudier, og har oppstart i januar, mars, august og oktober. Studiet er godkjent i Lånekassen.

Artikkelen fortsetter…

Gikk ut med A

For en tid tilbake drev Solveig en av Norges største fitnessblogger. I dag har hun mer enn 16.000 følgere på instagram.

– Hva er hemmeligheten bak profilen din?

– Hvis man ønsker flere følgere på sosiale medier så bør man spesialisere seg på et tema, oppdatere profilen jevnlig, og sørge for at bildene man legger ut går overens med hverandre når det kommer til farger. De fleste bestemmer seg på under ett sekund om de vil følge noen, så da veier estetikken på feeden din tyngst, råder hun.

Jeg er utrolig fornøyd med studiet.Solveig Engbakken Friberg

Solveig ble årets vinner av Noroff sin prestisjetunge prisutdeling Diamond Awards.

– Det var en fantastisk avslutning på skoleåret. Jeg ga 150 prosent av energien min til skole og jobb, så det føltes helt utrolig godt å få lønn for strevet. 

Allerede før hun begynte på studiet bestemte Solveig seg for at hun skulle få A på alle eksamener. Her røper hun oppskriften.

– Man må være konsekvent gjennom hele studieløpet, og jobbe hver dag med oppgavene man får. Så må man bare bite tennene sammen når arbeidsmengden blir stor og man tviler på sine egne evner. Hvis man jobber hardt og konsekvent så løsner ting etterhvert.

– Har du noen råd til nye studenter?

– Sett deg konkrete mål tidlig. Sikt høyt, jobb hardt og konsekvent for å nå målet, bruk læreren din for alt det er verdt og ikke vær redd for å stille spørsmål.

– Hjelp også dine medstudenter når de sitter fast. Ikke bare fordi det gjør deg selv til et bedre menneske, men også fordi du lærer mye selv av å lære bort til andre. Og tro på deg selv – du klarer mer enn du tror, sier Solveig.

Følg Solveig på instagram.


Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top