Ny teknologi gjør det enklere enn noen gang å studere hjemmefra. Men hvordan strukturerer man dagen best mulig, når hverdagen plutselig ser ganske annerledes ut?

Studenter over hele landet studerer i disse dager hjemmefra. Noen savner det sosiale på campus, mens andre kanskje blir hakket mer ufokusert når de sitter alene. 

Her er ni gode tips til hvordan få mest mulig ut av studenthverdagen hjemme 👩🏼‍💻

1. Sett mål

Struktur er alfa omega for å studere effektivt. Et av de beste tipsene for å klare og holde effektiviteten oppe er derfor å sette seg gode og realistiske mål. Begynn gjerne uka med å sette opp mål, hva vil du få gjort i løpet av den kommende uka?

NB! Pass på å ikke være for overambisiøs når du setter deg mål, det resulterer ofte i at motivasjonen forsvinner og effektiviteten følger etter!

2. Lag en plan 🗓

Når målene er satt er det på tide å lage en plan. Om du lager en plan for hele uken eller en dag av gangen er opp til deg, men en plan burde du ha.

Eksempel på plan frem til lunsj:

Kl. 08.00-08.45 - Les og skriv notater fra kapittel 1

15 minutter pause

Kl. 09.00- 10.00 - Streame forelesning

15 minutter pause

Kl. 10.15-11.30 - Lage tankekart til kapittel 1

30 minutter lunsjpause

«"

3. Ta gode pauser

Det å ta pauser er viktigere enn du tror! Når man sitter og studerer og fokuserer kraftig, vil hjernen nyte godt av å kunne koble av litt iblant. Som nevnt burde pausene planlegges på forhånd, og de burde komme nokså hyppig for at du skal klare å holde konsentrasjonen oppe.

4. Lag ditt eget hjemmekontor

Hvis du skal studere hjemme over flere dager er det lurt å lage et tilpasset sted for dette. Om ikke du har en skrivepult, så sett opp kontoret ditt på spisebordet. Gjør dette til arbeidsplassen din og fyll opp med alt du måtte trenge av studie-rekvisitter. På denne måten skaper du en sone som er ment for arbeid, som kan bidra til at du arbeider bedre.

5. Kle deg for dagen 👔

Dress to impress! Ikke for noen andre, men for deg selv. Studier har vist at man blir mindre fokusert i komfortable hjemmeklær, og at man kan øke effektiviteten og dedikasjonen hvis man kler seg opp for en vanlig arbeidsdag – selv når man jobber hjemmefra.

6. Slå av mobilen

Når man studerer hjemme har man mange distraksjoner. Likevel er det kanskje mobilen som er den største synderen når det kommer til å stjele oppmerksomheten din midt i studeringen. Prøv å slå den av, eller i hvert fall slå av lyden!

7. Vær fysisk aktiv i løpet av dagen

Som nevnt er pauser en viktig del av det å holde effektiviteten oppe. Hvordan du bruker pausene dine har selvfølgelig også noe å si. Det kan bli lange dager inne på hjemmekontoret og den fysiske aktiviteten faller raskt bort. Prøv å bruke pausene dine effektivt!

Du kan for eksempel gå en tur, meditere eller ringe en venn. Forsøk også å få inn en form for fysisk aktivitet i løpet av dagen. Hjemmetrening kan ofte være undervurdert, men veldig givende. Finn en spennende video på YouTube, få på deg treningstøyet og ta en kjapp økt. Dette kan gjøre underverker for konsentrasjonen din!

8. Bruk videochat

I mange utdanningsløp er det et stort fokus på gruppearbeid og kollokviegrupper. I en tid hvor man studerer mye hjemme er videochat derfor gull verdt. Her kan du holde kontakt med din kollokviegruppe, samarbeide om gruppeoppgavene og stille spørsmål til medelever slik du ellers ville gjort på skolen. Et godt tips er også å avtale møter med kollokviegruppen din via videochat slik at man hjelper hverandre i gang. Det er mye enklere å sette i gang med studeringen hvis du vet at du skal møte noen og at de venter på deg.

9. Kontakt faglærer hvis du har spørsmål 🙋🏼

I en periode med hjemmestudier kan det være mange spørsmål som oppstår. Her er det derfor veldig viktig å benytte seg av den hjelpen man har ved å kontakte faglærer hvis det er noe man er usikker på.


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer