Caprino Studios holder liv i dukkefilmtradisjonene gjennom modernisering fra den analoge til den digitale verden

I forrige uke hadde Noroff besøk av Adrian Bruch fra Deakin University i Australia. Han hadde et tett program i forbindelse med denne reisen hvorav gjesteforelesning og inspirasjonsseminar var noen av punktene på timeplanen hans. I tillegg hadde han en avtale med Remo Caprino ved Caprino Studios. De gjennomgikk en plan for samarbeid hvor studenter på tredjeåret i digital media kan bidra til å utvikle Caprino Studios. Sammen med studieveileder i Oslo, Silje Sigvartsson, fikk Adrian en privat omvisning i fotsporene til Ivo Caprino. Et eventyrlig møte med Remo Caprino, som per i dag bestyrer arven etter sin far og som holder liv i dukkefilmtradisjonene gjennom modernisering fra den analoge til den digitale verden.

Om Caprino Studios

Caprino Studios ligger på Snarøya utenfor Oslo. Studioet ble i 2004 fullstendig renovert og er tilpasset den digitale verden hvor bilder og lyd produseres med dagens teknologi. Her har blant annet den moderniserte utgaven av alle de gamle eventyrfilmene blitt produsert for DVD med en stor forbedring av bilde- og lydkvalitet. I samarbeid med sin sønn, Mario, har Remo lykkes i å fornye kjente skikkelser blant annet med modellering og Motion Capture. Dermed kan de gjenoppta de gamle dukkefilmtradisjonene og holde liv i ånden til Ivo Caprino. Besøk gjerne nettstedet til Caprino Studios her.

Vil du vite mer om bachelorgrad gjennom Noroff?

Etter to år ved Noroff Insituttet kan våre studenter søke seg videre til et tredjeår og en bachelor ved en av våre samarbeidspartnere. Les mer om bachelorgradene her. En unik mulighet til å skaffe deg unik portfolio og yrkesrettet utdanning.

Se flere bilder fra Caprino Studios:

alt
Adrian Bruch og Remo Caprino

alt
Fra venstre: Mario Caprino, Askeladden, Silje Sigvartsson og Remo Caprino

alt
Slik skapte dukkemakeren Ingeborg Gude, Ivo Caprinos mor, karakterene etter den gamle tradisjonen

alt
Spisestuen slik Ivo Caprino innredet den.
Bildet til høyre er av Ingeborg Gude, til venstre er av Ivo Caprinos oldefar, maleren Hans Gude

alt
Lastebilen som frakter Il Tempo Gigante til diverse arrangementer.

alt
Il Tempo Gigante

alt
Karius - utstilt på Filmens Hus

alt
Baktus - utstilt på Filmens Hus