Søkerne til Noroff Instituttet strømmer på og Noroff starter opp rekordmange klasser til høsten.

Søkerne til Noroff Instituttet strømmer på og Noroff starter opp rekordmange klasser til høsten. Noroff Instituttet har hatt en markant økning i søkertallene og er klar for å utvide kapasiteten. Tall fra Samordna Opptak og fra Statistisk Sentralbyrå viser at mange flere søker seg til høyere utdanning i år. Fristen for å søke seg inn på offentlige Universiteter og Høyskoler var 15. April. Noroff Instituttet har rullerende inntak og har ikke lukket dørene for søkerne sine helt enda. Vi har fremdeles noen få ledige plasser. Skal du sikre deg en studieplass til høsten bør du være raskt ute nå, sier studieveileder i Noroff.

Finanskrise og permitteringer

Flere søkere til høyere utdannelse kan skyldes finanskrisen og stigende arbeidsledighet. Det er en tendens at når arbeidsledigheten stiger, velger flere å utdanne seg. Søknadstallene til høyre utdanning økte også på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet, og vi så den samme tendensen også i 2002 og 2003. I tillegg til finanskrisen og arbeidsledighet er det et stort ungdomskull i år som også vil virke inn på søkertallene.

Staten spytter inn til det offentlige

Regjeringen støtter offentlige utdanningsinstitusjoner med å utvide antall studieplasser fremover. En studieplass på offentlig skole koster fra 100.000 kroner til 150.000 kroner. Regjeringen har press på seg til å utvide universitetenes kapasitet med 6700 nye studieplasser. Et forsiktig anslag viser at 6700 studieplasser vil koste minst 700 millioner kroner. Noroff Instituttet er en fagskole og får ikke direkte økonomisk støtte fra staten. Studentene på Noroff får tilbud om ekstra støtte fra lånekassen som er en offentlig organisasjon for utdanningsstøtte.

Noroff ser frem til et nytt skoleår

Noroff kan med høye søkertall utvide kapasiteten og sikre kvaliteten og oppfølgingen av hver enkelt student. På landsbasis har Noroff satt ny rekord i antall søknader per dag. Den markante økningen i søkertall tyder også på at flere ønsker seg en praktisk utdannelse innen kreative yrker. Noroff gleder seg til å starte et nytt og spennende skoleår til høsten!