Gjennom den nyeste Noroff-satsingen, kan studenter og søkere få mulighet til ta fullstendig bachelorgrad hos Noroff Høyskole.

Noroff består i dag av tre skoler; fagskole, videregående skole og nettskole. Gjennom den fjerde og nyeste satsningen, Noroff Høgskole eller Noroff University College, kan studenter og søkere benytte seg av en unik mulighet: fullstendig Bachelorgrad hos Noroff.

Fra videregående til Bachelor hos Noroff

I dag tilbyr Noroff et utdanningsløp over to år hvor studenter kan ta et tredje år ved en av våre samarbeidspartnere i utlandet for å oppnå bachelorgrad. Dersom NOKUT godkjenner høyskolen kan de første bachelorstudentene fra Noroff bli tatt godt i mot om et år. På nåværende tidspunkt er fokus på kompetanseutvikling av lærere på Noroff University College høyt prioritert og allerede godt i gang for kvalitetssikring av studiene. Norofflærere vil derfor ta sikte mot master-, doktorgrad og pedagogisk opplæring internt.

En samlet gruppe

”Planen vår er å begynne med to bachelorprogram. Ett om it-sikkerhet og it-kriminalitet og ett om bruk av media i design, animasjon og spill”, forteller Harald Holt til Fædrelandsvennen. Gjennom økonomisk støtte fra Sørlandets kompetansefond og Cultiva kan høgskoledrømmen komme til liv. Noe som er høyst nødvendig i startfasen før økonomien står på egne ben. Leder for høgskoleprosjektet, Harald Holt, ser veldig lyst på Noroff som en samlet gruppe med tilbud fra videregående skole til ferdig bachelorgrad.

Hovedsete i Kristiansand

Med fokus på nye medier og ikke minst opplevelsesindustrien som i dag eksisterer i Kristiansand er dette en naturlig startstrek for Noroff University College. Noroff Høgskole vil derfor i første omgang opprettes med Kristiansand som hovedsete. Skolen ønsker i fremtiden å kunne tilby høgskoleutdanning ved flere avdelinger.