Møt Ingvid - vinneren av vår kreative konkurranse.

Det er fredag 30. april og klokken er 22:30. Markedssjefen hos Noroff har endelig mottatt alle stemmene fra jurymedlemmene. Tallene er klare, den kreative konkurransen er talt opp og vinneren er kåret. Han løfter telefonen for å ringe den heldige. Responsen er overveldende.

En positiv vinner med er strålende humør

Sjelden har jeg hatt en hyggeligere telefonsamtale, sier markedssjef Geir Johannessen ved Noroff. Å kunne overrekke en nyhet som dette og få en slik overveldende respons var ekstremt moro.

Møt vinneren

Ingrid Sandvik er 20 år og bosatt midt i sentrum på Bryne. Hun har en datter på 1 ½ år og går for tiden siste året på medielinjen ved Time videregående skole. Hun har drevet aktivt med foto de siste 3 årene og vinnerbildet ble tatt med hennes eget Canon EOS 450D kamera. ”Aller best liker jeg å ta bilder av ”rare” mennesker på byen eller i naturen” sier Ingrid. En spennende og naturlig bakgrunn foretrekkes klart fremfor et hvitt lerret.

Hvor hørte du om konkurransen?

Ingvild forteller at hun fikk en melding på facebook fra en venninne. Her ble hun oppfordret til å stemme på et bidrag som venninnen selv hadde sendt inn til konkurransen. Hun besøkte konkurransesiden hos Noroff og stemte på venninnen. Det var da hun først tenkte tanken om å delta selv. Som tenkt, så gjort. 16. mars sendte hun inn sitt bidrag. Lite ante hun den gang at så mange skulle stemme på nettopp hennes bidrag og at dette også skulle bli juryens favoritt.

Om selve bildet

Bildet ble tatt en iskald november dag i 2009 på Borestranda i Klepp kommune. Modellen er ingen ringere enn hennes egen lillesøster Ragnhild Sandvik. ”Det er ikke første gangen min søster har vært brukt som modell. Heldigvis liker hun seg foran kamera og stiller mer enn gjerne opp når jeg spør”, sier Ingrid. Bildet vi ser er fra en serie bilder som ble levert til en skoleoppgave. Tittelen på bildet kom noe senere.Vinnerbildet-Ingvild

Juryen om bildet

I forkant skrev Noroff i konkurransereglene at vi så etter følgende hos en vinner: "Juryens valg vil være basert på originalitet, kreativitet, design excellence og nytenkning.” Her er noen av uttalelsene fra våre jurymedlemmer:

”For meg er dette et bilde som slår et slag for et av verdens mest undervurderte yrker, nemlig husmoryrket. En morsom og kreativ måte som tydelig visualiserer jobben som aldri tar slutt. ”Geir Johannessen, markedssjef Noroff.

"Solen er på vei ned og en lang dag på jobben er snart over for denne stakkars kvinnen. Hun har jobben fra helvete og kommer dessverre aldri i mål. En verdig og kreativ vinner med bra humor. Gratulerer!" – Kenneth Rasmus Greve, kreativ leder Neolab.

”Morsomt og oppløftende bilde som umiddelbart fikk frem latteren hos meg. Artig ide som er lekent gjennomført. Fototeknisk er det kanskje en og annen ting og sette fingeren på, men bildet scorer likevel høyt på humor og kreativitet. Et ekstra pluss i margen til fotografen for krøllnåler og Nilfisk (støvsugeren) som på en surrealistisk måte hensetter betrakteren av bildet tilbake til det glade sekstitall.” Ronnie Larsen fotograf og fagkonsulent Ur og Foto.

Premien

Premien er et Canon EOS 5D Mark II kamera med et EF 24-105f4L IS USM objektiv og 32 GB SanDisk Extreme II minnekort. Samlet har kamerapakken en verdi på ca. kr. 30.000,-. Leverandøren er Noroffs samarbeidspartner i konkurransen, Ur og Foto i Bergen.