Noroff har fått positivt tilsagn om å få tilby to bachelorgrad-programmer med tre spesialiseringer i Norge.

Tilsagnet er gitt av Nasjonalt Organ for Kvalitet i Utdanning (Nokut) forutsatt at kravene i søknaden blir oppfylt, som bl.a. innebærer tilsetting av nøkkelpersonell mv. Cultiva og Sørlandets Kompetansefond har vært to viktige bidragsytere i prosessen med å få tilsagn på bachelorgradene. – Dette er en historisk dag for Noroff. Dette vil for alvor sette Noroff på utdanningskartet både i Norge og utlandet, sier styreleder Harald Holt i Noroff, som har ledet arbeidet med høyskolesøknadene.


Nokut har gitt tilsagn om følgende programmer:

• Bachelor Program in Digital Forensics (Digital kriminalitet)
• Bachelor Program of Interactive media – Specialisation Animations (Animasjon og multimedia)
• Bachelor Program of Interactive media – Specialisation Games (Spill og multimedia)

I sin vurdering trekker fagkomiteene spesielt fram at de overnevnte bachelorprogrammene har betydelig allmen interesse og stort potensial i utdanningsmarkedet.

Internasjonalt samarbeid viste vei

Noroff samarbeider med fire universiteter i Australia, England, Wales og Sør-Afrika. Frem til nå har dette partnerskapet fungert slik at studenter tar to år fagskoleutdanning før de tar et tredje avsluttende år ved et av partneruniversitetene. Dette gir en bachelorgrad. Før Noroff gikk i gang med utviklingen av det godkjente høyskolekonseptet søkte vi råd hos våre partnere og fikk uforbeholden støtte. Partneruniversitetene tilbød også sin beste kompetanse i utviklingen av konseptet. Uten denne faglige støtten ville vi aldri ha våget, sier Harald Holt.

Finansiell støtte avgjørende

Noroff har mottatt økonomisk støtte fra Cultiva og Sørlandets Kompetansefond i forbindelse med utviklingen av høyskole-konseptet. - For en fagskole av Noroffs størrelse har støtten fra disse to institusjonene vært av stor verdi, både finansielt og motivasjons-messig. Fondene har bidratt til å kvalitetssikre arbeidet gjennom løpende rådgivning fra Finn Holmer Hoven, som har vært fondenes forlengede arm inn i prosjektarbeidet, sier Holt.

Adm. dir. i Cultiva, Erling Valvik, ser frem til å få en ny høyskole etablert i Kristiansand, og til at norske og internasjonale studenter vil søke til byen i årene fremover. Tilgangen på studenter fra Noroff vil bidra til vekst i kreative næringer i regionen.

Adm dir. i Sørlandets Kompetansefond, Bjørn Fjellstad, sier på sin side at det er sunt for konkurransen i det akademiske miljøet å få en ny aktør på plass. Han venter at det vil føre til økt innovasjon og forskning som næringslivet i regionen vil kunne trekke veksler på i sitt arbeid.