Noroff-studenten Christoffer Jenssen fikk internship hos investeringsfirmaet Katapult Accelerator i mars. Gjennom det har han fått muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk.

– Jeg har fått et sinnssykt nettverk. Alt fra businessmenn i Norge, til investorer i Silicon Valley, til teknologiselskaper i Europa og resten av verden. Det har vært en sjuk reise så langt, sier Christoffer Jenssen.

21-åringen er førsteårsstudent ved Noroffs Nettverk og IT-sikkerhets-studium i Oslo, og da Noroff var vertskap for et Demystifying Deep learning and AI-event i mars fikk han en mulighet som han bare hadde kunnet drømme om.

Der kom han nemlig i snakk med Anders Lier i Katapult Accelerator, og fordi han likte framtoningen hans, ble han tilbudt et internship så å si på stedet.

– Aage [Alexander Foss, rektor ved Noroff] ble supergira, for dette er et av toppfirmaene innenfor investeringer i Oslo, forteller en ivrig Christoffer.

Katapult er et firma som driver med såkalt impact investment – de vil finne fram til, investere i og løfte opp både norske og internasjonale bedrifter som har en visjon om ikke nødvendigvis avkastning, men om å gjøre verden til et bedre sted.

Katapult har et spesielt fokus på bedrifter som bruker eksponentiell teknologi (kunstig intelligens, blokkjeder, virtuell virkelighet, tingenes internett) til å skape gode løsninger for eksempelvis miljø, helse, energi, transport og mat.

Jeg har fått et sinnssykt nettverk. Alt fra businessmenn i Norge, til investorer i Silicon Valley.Christoffer Jenssen

Apple, Mozilla og Amazon

Da Christoffer begynte som intern var hans oppgave å hjelpe til med å finne fram til de mest aktuelle bedriftene.

– Jeg begynte som en såkalt scout, og det var egentlig bare meningen at jeg skulle være der i to uker, men så var de så fornøyd at de ville beholde meg så lenge som mulig, sier han.

– Etter hvert fikk jeg også mer ansvar, og ble forfremmet til scout supervisor, hvor jeg har vært bindeleddet mellom alle speiderne. Det har vært kjempemoro! Ingen dag er den samme, jeg får innblikk i mange spennende bedrifter og teknologier, og jeg føler samtidig at jeg utgjør en forskjell. Det betyr mer enn å putte penger i egen lomme.

Christoffer henviser til det at et internship er en ubetalt jobb – noe enkelte kanskje vil se på som noe negativt.

– Men det er ikke negativt, for man får igjen en annen verdi enn penger, sier han, og peker på det at han gjennom Katapult har fått muligheten til å jobbe under dyktige og erfarne mentorer som Haakon Brunell, Anders Lier og Sean Percival – noe han kanskje ikke ville fått muligheten til ellers.

I tillegg er han inne i et firma som samarbeider med Apple, Mozilla, Amazon og Making Waves – for å nevne noen, og han har hatt mulighet til å bygge nettverk med folk fra over hele verden – noe han i alle fall ikke hadde fått muligheten til ellers.

Katapult Future Fest

Foto: Katapult.

Bondet med Larry Brilliant

Christoffer forteller om sin oppgave under Katapult Future Fest, en konferanse som Katapult arrangerte i mai, hvor det ble hentet inn mange internasjonale foredragsholdere, til å fortelle om sine erfaringer i arbeidet med å bruke teknologi til å skape en mer bærekraftig verden.

– Under Future Fest var jeg leder for Tesla Team, som egentlig betød at jeg var sjåfør. Jeg hentet alle foredragsholderne og kjørte dem fra Gardermoen til hotellet. Da fikk jeg 40-60 minutter alene med hver eneste foredragsholder, sier han.

– Med det fikk jeg knyttet bånd til veldig mange av foredragsholderne, og jeg har aldri vært så målløs som da Larry Brilliant husket navnet mitt på festen etterpå. Jeg mener – dette er mannen som utryddet smallpox! Det var utrolig kult å bare få den oppmerksomheten.

Jeg har aldri vært så målløs som da Larry Brilliant husket navnet mitt på festen etterpå.Christoffer Jenssen

Boost fra rektor

At han går på Noroff ser Christoffer som en fordel i internshipet, i og med at han er en av de som har mye IT-kompetanse i hans team.

– I tillegg har jeg lært å jobbe ganske strukturert på Noroff, og jeg har fått mye mentorship fra rektor i Oslo. Han har gitt meg den hjelpen og boosten jeg trengte for å klare meg i jobben, sier Christoffer.

– Ikke minst var det også han som introduserte meg for Anders Lier under eventet på skolen.

Nå håper Christoffer at han kanskje får jobb utover selve internshipet hos Katapult – han har fått forespeilet at de er interesserte i å beholde ham. Han tror det vil gi godt rom for utvikling, og at han med det kan bygge en karriere videre innenfor feltet.

– Jeg har fått stor interesse for dette faget, og jeg har tenkt at i løpet av fem til ti år, så vil jeg gjerne ha en stilling hvor jeg jobber internasjonalt med dette. At jeg kan nå ut til enda flere bedrifter i enda flere land, og hjelpe dem med å utvikle nyttig teknologi, sier han.

– Og jeg håper at jeg ser interesse for dette blant flere på min alder – at folk ser verdien av internship og nettverksbygging!

– Grip mulighetene

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen Maria Katarina Tyssebotn Michelsen. Foto: Katapult.

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen i Katapult er en av de som rekrutterte og har jobbet tett med Christoffer. Hun forteller at som en del av deres strategi har det vært viktig å ha med unge mennesker i alle ledd.

– Vi syntes det er spesielt spennende med teknologistudenter. Dette er riktignok ikke en programmererjobb, men vi ønsker likevel at unge skal få innsyn i hva arbeidsmarkedet kan tilby når man har teknologi i bakhånd, sier hun.

– I tillegg er et stort pluss ved internshipet til Christoffer, det at han har fått muligheten til å møte de største ekspertene og bygge seg et stort nettverk.

Michelsen sier at Christoffer har gjort en god figur ved å være positiv, sosial og vise arbeidsglede, noe som lønte seg fordi han med det fikk delegert flere arbeidsoppgaver og mer ansvar.

Hvis du er sulten på å vise deg fram, slik Christoffer var, så kast deg etter internships.Maria Katarina Tyssebotn Michelsen

Å gripe muligheter på den måten Christoffer har gjort er svært verdifullt som student, og oppfordringen fra Michelsen er at andre studenter bør gjøre det samme.

– Hvis du er sulten på å vise deg fram, slik Christoffer var, så kast deg etter internships. Arbeidsmarkedet er tøft, og da er dette en god erfaring å ha. De som har gjort det skiller seg på senere tidspunkt ofte ut fra de som kun har studert, sier hun, og fortsetter:

– Vi i Katapult er opptatt av å få til gode samarbeid og lage et godt studentmiljø, slik at vi kan få mest mulig ut av studentene, og de kan få mest mulig ut av oss.


Studier på Noroff

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer