Zeljka og Meritxell studerer applied data science. Denne våren fikk begge presentere på Women in Data Science-konferansen: – Det var en fantastisk opplevelse!

Women in Data Science (WiDS) er et initiativ som skal inspirere og støtte dataforskere i hele verden, og det avholdes over 200 regionale konferanser i løpet av året. En av disse ble avholdt i Riyadh i mars, og i år var det to studenter som representerte Noroff: Meritxell Sedo Paredes og Zeljka Matic, som begge studerer bachelor i applied data science ved Noroff. De to studentene presenterte via nett.

– Min bakgrunn er fra finansverdenen, og jeg ønsket å bruke datavitenskap for å bygge opsjonsprismodeller i min oppgave. Det var Dr. Kadry, som veiledet meg på oppgaven, som foreslo at jeg skulle sende den inn til WiDS. Det var veldig hyggelig å bli invitert til å delta, smiler Meritxell.

Zeljka har sin bakgrunn fra helsesektoren, og valgte å skrive sin oppgave om undersøkelser av MR-bilder av brystkreftsvulster ved bruk av deep learning.

– Dr. Kadry tok kontakt og spurte om jeg var interessert i å sende inn oppgaven min til WiDS-konferansen. Oppgaven er del av bachelorprosjektet mitt, og det var en ære å bli valgt ut, forteller hun. 

Jeg synes det var gledelig at så mange av temaene stemte overens med det vi lærer på NoroffMeritxell Sedo Paredes

Fra venstre: Zeljka Matic og Meritxell Paredes. Foto: privat

Viktige ferdigheter i arbeidslivet

Konferansen varte i to dager, og de to studentene fikk mulighet til å delta på mange spennende foredrag og snakke med mange likesinnede fra data science-miljøet.

– Jeg forsøkte å gå på så mange foredrag som mulig, og jeg synes det var gledelig at så mange av temaene stemte overens med det vi lærer på Noroff, sier Meritxell. 

Zeljka er enig, og forteller at det å presentere på konferansen var en veldig fin erfaring. 

– Å presentere på en slik akademisk konferanse krever at man har evnen til å presentere funnene sine med selvtillit. Det er også en veldig viktig ferdighet å ha når man skal jobbe som dataforsker, sier hun.

– Det ga meg en selvtillitsboost

De to studentene forteller om en lærerik opplevelse hvor de fikk mye ny kunnskap, både om data science-feltet og hvordan man presenterer forskning.

– Det var veldig lærerikt å høre på andres presentasjoner, og jeg tok med meg et par tips og triks om hvordan man kan engasjere et publikum, sier hun.

På slutten av konferansen ble de to beste kortoppgavene kåret. Zeljkas var en av disse.

– Det er vanskelig å beskrive hvordan det føltes. Jeg var stolt, glad, og overveldet. Det føltes som en anerkjennelse av alt det harde arbeidet jeg har lagt ned. Det ga meg virkelig en selvtillitsboost, sier Zeljka.

Meritxell stemmer i:

– Etter konferansen ble oppgaven min publisert, noe som var helt fantastisk. Det var en flott opplevelse, og jeg er veldig takknemlig til Dr. Kadry som tok initiativ til dette.

Begge oppgavene publiseres i Conference Proceedings av IEEE Explore.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer