Skal du ta utdanning til høsten? Vi har samlet fem gode grunner til hvorfor du bør studere i Stavanger.

Stavanger er Norges fjerde største by, med sine 146.000 innbyggere. Gjestfrihet preger rogalendingene, og nærhet til natur, kyst og fjell vil tilføre nye dimensjoner til studieoppholdet.

I Stavanger er nesten alt samlet på et mindre geografisk område. Du kan spasere gjennom sentrum, fullt av historie, shopping og uteliv. Her finner du domkirken, Gamle Stavanger, trange smug, museer, kafeer og barer om hverandre.

Vi har samlet seks gode grunner til hvorfor du bør vurdere fargerike Stavanger som akkurat din studentby.


Foto: Jeanette L. Bækkevold

1. Toppmoderne campus

Sommeren 2019 flyttet Noroff Stavanger inn i splitter nye lokaler i Byfjordparken på Kalhammeren. Dette er Stavangers nye grønne bydel, like ved fjorden, nært sentrum. Stort bedre plassering for en campus finnes ikke. Noroff campus Stavanger huser over 100 studenter, noe som gjør det lett å bli kjent med både lærere og studenter. I samme bygg finner du også BI. De lyse, freshe lokalene inviterer til læring, kreativitet og et pulserende studentmiljø.

Alt byen har å by på er innen umiddelbar rekkevidde til fots, på sykkel, med buss eller bil. Fra Byfjordparken er det 1,7 kilometer til Torget i Stavanger sentrum – ca. tre minutter med bil, syv minutter med sykkel og under 20 minutter å gå. Bussen, som tar åtte minutter, går fire ganger i timen 🚌

2. Godt studentmiljø

Stavanger er Norges fjerde største by og har et aktivt studentmiljø. Som student hos Noroff Stavanger blir du en del av et inkluderende miljø, og alle studenter blir automatisk medlem av Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) ved studiestart. SiS gir mange gode fordeler, og arrangerer en rekke sosiale eventer gjennom året. SiS har også en egen app, slik at du lett kan få oversikt over alle tjenester som tilbys- blant annet bolig, sportssenter, kafé, helse, og sosiale eventer.

Sjekk ut Min SiS-appen for mange aktiviteter og gode tilbud📱


Foto: Adobe Stock

3. Tett på naturen

Når det gjelder naturopplevelser har Stavanger mye å by på- alt fra badeplasser til høye fjell 

Trenger du et avbrekk fra studiehverdagen, trenger du ikke å dra langt for å besøke Preikestolen, Kjeragbolten eller Flørli, med sine 4444 trappetrinn, som gjør det til verdens lengste tretrapp. Dette er nydelige naturopplevelser som lett vil fenge de eventyrlystne. Til flere av turområdene er det satt opp bussruter, så det skal være fremkommelig selv om du ikke har bil.

Surfing er også populært- med Norges beste surfeforhold på landets lengste sandstrender- kan det egentlig bli bedre?

4. Billigere enn storbyene

Sammenlignet med de tre største byene i Norge- Oslo, Trondheim og Bergen, kommer Stavanger best ut når det kommer til priser på leie av bolig og kollektivtransport. Du kan faktisk spare så mye som en tusenlapp eller to i måneden, sammenlignet med de tre andre storbyene i Norge 💸

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) har til sammen 1564 hybler og leiligheter fordelt på 13 boligområder. Alt er inkludert i husleien- både strøm, nett og vaskeri.

Foto: Jeanette L. Bækkevold

5. Festivalbyen

I Stavanger er det enkelt å finne arrangementer å være med på som student. Utopia er en byfestival som i år skal foregå i Bjergstedparken. Dette er nært både campus og studentboliger. 
Utopia varer over to dager og flere tusen samles hvert år for å oppleve noen av de største artistene i verden. Årets festival arrangeres fra 25-26. august og kjente artister som Karpe, Chris Holsten og Emma Steinbakken ventes. 

Sjekk ut Min SiS-appen for rimelige student billetter til festivalen - SiSxUtopia2023, og mange andre aktiviteter og tilbud for deg som student på Noroff Stavanger.

Besøk oss på Facebook her.


Søk studieplass


 

Studietilbud ved Noroff Stavanger

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer