Noroff ønsker å vise sin sterke solidaritet med både studenter og ansatte med bånd til Ukraina, og bidrar med pengestøtte knyttet til det humanitære arbeidet i denne krisen.

– Vi er opprørte og sjokkerte over det som nå skjer i Ukraina. Vi fordømmer Russland for dette uprovoserte angrepet, og er i sorg over at menneskeliv går tapt, sier Lars Erik Torjussen, administrerende direktør i Noroff. Noroff har vedtatt å donere et beløp til støtte for Ukraina og det humanitære arbeidet som gjøres i landet.

– Blant våre studenter og ansatte har vi statsborgere fra både Ukraina og Russland. Vi jobber kontinuerlig med oppfølging av dem, og ønsker også å bidra med pengestøtte til at ukrainere får hjelpen de trenger, sier Torjussen.

Samhold i det internasjonale miljøet

Noroff er del av Galileo Global Education, et internasjonalt utdanningsnettverk med 55 skoler, hvor flesteparten ligger i Europa.

– Vi jobber tett med de andre skolene i nettverket vårt og følger situasjonen kontinuerlig. Noroff har et stort internasjonalt miljø, og vi har i mange år sett verdien av å samarbeide på tvers av landegrenser. Samarbeidene våre nå vil bare bli ytterligere forsterket, sier Torjussen.

Torjussen trekker også frem Noroffs store internasjonale studentmiljø med studenter fra hele verden. 

– Vi gjør vårt ytterste for å hjelpe studentene som er rammet av denne krisen, sier han.

Noroff er medlem av studentskipnadene i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Studenter som er bekymret og har behov for noen å snakke med, kan ta kontakt med sin lokale studenthelsetjeneste.

Studenthelsetjenesten i Oslo

Studenthelsetjenesten i Bergen

Studenthelsetjenesten i Stavanger

Studenthelsetjenesten i Kristiansand

Cybersikkerhet viktigere enn noen gang

Cyberkrigføring er blitt et viktig element i moderne krigføring, ifølge Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Russland har gjennomført store dataangrep mot ukrainske myndigheter, mens aktivistgruppen Anonymous har erklært cyberkrig mot Russland. Cybersikkerhet er dermed viktigere enn noen gang.

– Trusler om dataangrep er høyst aktuelle, også i Norge, og vi stiller all vår ekspertise til disposisjon dersom det blir nødvendig, sier Torjussen.