Endelig er det mulig å skape liv på vår nye flotte campus. Denne uken fikk femteklassingene fra Kristiansand International School lære koding ved hjelp av lego.

- Det er helt fantastisk å være i gang med aktiviteter på campus etter at vi kan åpne opp igjen! For oss er det utrolig inspirerende å kunne dele skaperglede til barn og unge, forteller Beathe Due, rektor ved Noroff Høyskole.

Fredag denne uken var en av datalabene på Noroffs campus på Slottet øverst i Markensgate fylt med noe yngre studenter enn vanlig.

Som en del av Noroffs samarbeid med Lær Kidsa Koding var elever fra Kristiansand International School invitert til en annerledes skoledag der mange av dem fikk sine første møter med koding. Forelesere og studenter fra Noroff stod for undervisningen.

 

Emlyn Butterfield, førsteamanuensis i digital etterforskning ved Noroff, kommer med noen gode tips til de unge koderne.

 

Ønsker å inspirere 

- På Noroff Høyskole har vi tre bachelorprogrammer innenfor teknologi: Digital Forensics, Applied Data Science og Cyber Security. Programmering er en del av utdanningsløpet, og vi ser det som en fin mulighet for våre studenter å kunne dele sin kunnskap, og å inspirere barn og unge. Når studenter trenes i å lære bort programmering vil de samtidig bli tryggere og øke sin egen kompetanse, sier Due.

- Vi ser på dette som inspirasjon for barn og unge i Kristiansand, men også som en viktig læringsarena for våre egne studenter.

Due var selv engasjert i å etablere samarbeidsnettverket «Lær Kidsa Koding», et nettverk som har som formål å engasjere barn og unge slik at de blir inspirert til å lære mer om hvordan de selv kan bruke teknologi for å bli skapere.

Due gleder seg over å endelig kunne invitere inn både små og store til campus, og at flere unge blir inspirert til å utforske teknologi.

- Vi ønsker at flere barn og unge i regionen vil utforske denne læringsmuligheten Det er bare å ta kontakt, enten du vil bli student hos oss eller være med å arrangere flere arrangementer, avslutter Due.