Antall stillingsutlysninger i IT-bransjen økte med 55 prosent i 2021. Etterspørselen etter IT-utviklere er fortsatt stor.

 - Vi opplever at det er en ekstremt høy etterspørsel etter personer med IT-utdanning. Dette gjelder både nyutdannede og mer erfarne utviklere, forteller Christopher Ringvold, som er jobbanalytiker og leder for FINN jobb.

- Arbeidsmarkedet for IT-utdannede er ekstremt bra akkurat nå, og det er en trend vi forventer at vil vedvare fremover, legger han til.

 

Hett arbeidsmarked

Nylig presenterte Finn statistikk fra siste kvartal i 2021, samt hele det forrige året. Det viste at det generelt har vært en stor vekst i antall stillingsutlysninger i Norge, opp 56 prosent fra året før.

Bransjene der det var flest ledige stillinger i siste kvartal av 2021 var Helse og omsorg, Bygg og anlegg, Barn, skole og undervisning, Butikk og varehandel og IT.

Totalt ble det lagt ut 21.200 stillinger på Finn  innenfor IT-bransjen i 2021, en økning på 55, 5 prosent fra året før.

 

Arbeidsmarkedet for IT-utdannede er ekstremt bra akkurat nå, og det er en trend vi forventer at vil vedvare fremover.Christopher Ringvold

Ettertraktede IT-utviklere

Markedet for IT-utviklere har vært preget av stor etterspørsel over lengre tid. Tallene fra Finn bekrefter dette. I fjerde kvartal 2021 ble det lagt ut over 4200 nye stillinger innen IT-utvikling, en økning på 44 prosent fra året før. I løpet av 2021 ble det lagt ut 12.383 stillinger innenfor IT-utvikling på Finn.

- Vi opplever at pandemien har vært en katalysator for digitalisering på tvers av de fleste bransjer. Dette har bidratt til en kraftig vekst i etterspørselen etter digital kompetanse, og spesielt innen IT-utvikling, sier Ringvold.

I skrivende stund (slutten av februar 2022) er det over 2000 ledige stillinger innenfor "IT-utvikling" på Finn.no.

Les også: Hva tjener en IT-utvikler?

 

Trenger 40.000 nye IKT-ansatte innen 2030

Etterspørselen etter IT-kompetanse er ikke uventet. I rapporten «Norges behov for IKT kompetanse i dag og framover» fra Samfunnsøkonomisk analyse kommer det frem at antall IKT-sysselsatte har vokst med cirka 40 prosent fra 2009 til 2019.  Antall lønnstakere i IKT-yrker har økt tre ganger raskere enn resten av arbeidsmarkedet de siste årene.

Undersøkelsen viser også at det er behov for rundt 40.000 nye IKT-ansatte innen 2030.    

 

Vil du styrke din IT-kompetanse?

Etterspørselen etter IT-kompetanse har gitt en betydelig vekst i studenter hos Noroff – School og Technology and Digital Media de siste årene.

I tillegg til studieløp på høyskole- og fagskolenivå, på nett eller en av skolens fire campuser, så tilbyr Noroff Accelerate kortere online-programmer tilpasset mennesker som ønsker påfyll av kompetanse.

Gjennom online-bootcamper på fire til ti uker, som kan gjennomføres ved siden av jobb, kan du skaffe deg kompetanse innenfor blant annet IT-sikkerhet og IT-utvikling.

Oversikt over de neste Accelerate-bootcampene ser du under.