Tirsdag 8. februar gjester IT-selskapet Sopra Steria campus Kristiansand for å holde bedriftspresentasjon og bli kjent med IT-studentene.

– Kandidatene vi ser etter må like å tilegne seg kunnskap raskt, og å dele den med andre, sier Jo Anders Thoen, Employer Branding and Recruitment Consultant i Sopra Steria. Konsulentselskapet vil tirsdag 8. februar kl 15:00 komme til Noroff Kristiansand for å fortelle litt om hvem de er, og hvilke muligheter det finnes for Noroff-studenter hos dem. Thoen er tydelig på hva de ser etter i sine fremtidige arbeidstakere.

– Først og fremst må du like teknologi i seg selv, og hvilke endringer den kan skape. Vårt mantra er «Power of Sharing», og delingskulturen står sterkt hos oss i alle ledd. Det er derfor viktig at potensielle kandidater kjenner seg igjen i dette. Når det gjelder utdanningsbakgrunn ser vi etter et bredt spekter av kandidater med bachelor- eller mastergrad innenfor teknologi, økonomi, cybersikkerhet, design, og så videre, sier han. 

– Noroff har mange spennende og viktige studier

Vi skulle ønske at Noroff hadde uteksaminert enda flere hvert år som kan begynne hos ossJo Anders Thoen

Sopra Steria er et ledende konsulentfirma innen digitalisering. Hvilken kompetanse de har behov for, er i konstant endring og utvikling.

– Vårt kompetansebehov går i takt med den teknologiske utviklingen og våre kunders behov for å løse sine utfordringer med moderne teknologi. Derfor ser vi etter mennesker som har høy grad av endringsvillighet, og et ønske om å utvikle kompetansen sin etter endt utdanning, sier Thoen.

I følge Thoen gjør Noroff en viktig jobb med å imøtekomme etterspørselen innen IT og sikkerhet.

– Vi skulle ønske at Noroff hadde uteksaminert enda flere hvert år som kan begynne hos oss. Noroff har mange spennende og viktige studier som følger etterspørselen i arbeidsmarkedet, men vi ser at vi trenger enda flere nyutdannede, sier han, og legger til:

– Det er også viktig å legge til rette for at studentene kan møte arbeidsgivere som oss i løpet av studietiden for å lære mer om hva som venter etter endt studium, samt å knytte bånd. 

Aldri for tidlig å tenke på karrieren

Emlyn Butterfield, førsteamanuensis på bachelorprogrammet i digital etterforskning, oppfordrer alle IT-studenter til å delta på arrangementet. 

– Uansett hvilket studieår du er i, hvilket studieprogram du går, hva din spesialisering er eller hvilken campus du studerer på, vil enhver kontakt med bransjen være viktig. Det kan bli en døråpner for karrieren din, og potensielt føre til et jobbtilbud når du er ferdig studert om ett, to eller tre år, sier Butterfield, og legger til:

– Det er aldri for tidlig å tenke på din fremtidige karriere og jobbmuligheter. Jeg vil oppfordre både nettstudenter og campusstudenter til å ta turen.

Arrangementet er åpent for alle, uavhengig av studieår. Etter presentasjonen blir det en quiz med premie, samt mat og drikke.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer