Permittert eller arbeidsledig? I vår kan du studere og bygge kompetanse mens du mottar dagpenger.

Da Norge stengte ned i mars ble mange permitterte og arbeidsledige. En midlertidig ordning kom på plass 20. april i fjor, slik at ledige i større grad enn tidligere kunne kombinere utdanning med dagpenger. Reglene gjaldt i utgangspunktet ut 2020.

Nå forlenger regjeringen ordningen frem til 1. juli 2021.

Forslaget har blitt vedtatt på Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet 2021. 

Regjeringen vil sørge for at de som er arbeidsledige skal kunne få den kompetansen som næringslivet spør etter i morgen, slik at flere kan komme raskere tilbake i jobb.

Arbeidet med å utforme et nytt og permanent regelverk for å kunne kombinere dagpenger med opplæring eller utdanning er også i gang, og regjeringen har sendt ut et forslag til varig endring. Høringsfristen er 10. februar. Det tas sikte på at et nytt regelverk kan tre i kraft fra 1. juli 2021. 

Forlengelsen av retten til å kombinere dagpenger med utdanning er en viktig del av «Utdanningsløftet 2020».

Nettbasert utdanning

Noroff ser det som vårt samfunnsoppdrag å bidra til at næringslivet får den kompetansen de trenger, og at permitterte kan bruke tiden til å øke kompetansen sin.

Noroff har lang tradisjon med nettstudier, og er derfor godt rustet til å levere nettbasert utdanning. Neste oppstart for nettstudier er allerede 12. januar. Hos Noroff er det løpende opptak og søknadene behandles lokalt, via eget søknadsskjema.

Nettstudiene til Noroff er lagt opp for alle som trenger eller ønsker fleksibilitet i sine studier, og tilsvarer den samme kompetansen som fagutdanningen på campus. Studiene kan tas på heltid eller deltid.

Alle studiene er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. 


Noroff Nettstudier – Oppstart 12. januar:

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer