Digital undervisning, covid-19, noroff

Koronapandemien har snudd livet på hodet for mange, spesielt for studentene. Pro-rektor Beathe Due roser Noroff-studentene for å ta smittevern på alvor. 

Jeg vet at mange synes det er litt tungt nå, uttalte Bent Høie i august.

Nå er det november. Pandemien har vart lenge. Det er absolutt lov å kjenne at man er lei. Samtidig må vi holde ut og fortsette å følge smittevernreglene – sammen, mens vi venter på at verden skal se litt lysere ut.

Hold avstand, vask hender, host i armkroken, begrens antall personer du møter, hold deg hjemme og test deg dersom du har symptomer.

«"

Pro-rektor Beathe Due. Foto: Jeanette L. Bækkevold

I Kristiansand og Stavanger er campus fortsatt åpen for studenter, mens det i Oslo og Bergen er lagt om til digital undervisning

Pro-rektor på Noroff, Beathe Due, roser studentene for å ta smittevern på alvor. 

Studentene tar smittevernreglene på alvor, noe som har ført til svært lite smitte hos Noroff. Jeg vil oppfordre alle til å fortsette det gode arbeidet. Studentene som studerer hjemmefra er viktige bidragsytere i samfunnsdugnaden vi står midt i, og vi er så glade for deres positivitet og tilpasningsdyktighet. 

Due trekker frem viktigheten av å se hverandre i denne tiden.

– Dette er tiden for å ta vare på hverandre. Ring en venn, les en god bok eller gå deg en tur, råder hun.

Trenger du noen å snakke med?

Alle studentsamskipnadene har et tilbud til sine studenter. Mange kommuner tilbyr et lavterskeltilbud hvor man ikke trenger henvisning fra lege. Søk hjelp, heller før enn senere – ta vare på deg selv❤️

Håp om lysere tider neste semester

I en undersøkelse gjennomført av Tekna blant norske studenter, svarer nesten halvparten at de har slitt med å henge med i studiene som følge av koronasituasjonen. Forsknings- og utdanningsminister Henrik Asheim mener det er nedslående, men forståelig. Les hele saken her

Budskapet fra ministeren er tydelig:

– Hold ut! Forsøk å gjøre det beste ut av situasjonen, ikke slutt, og avlegg eksamen. Det kommer til å bli bedre etter hvert.

Han mener det er håp om lysere tider allerede neste semester.

– Noe av grunnen til at vi strammer inn nå, er for å få kontroll så vårsemesteret kan bli bedre. Vi kan forhåpentligvis ha mer fysisk undervisning, og mer studentaktivitet på campus. Jeg håper og tror det blir bedre i vår enn nå, sa Aasheim.

Vi ønsker alle våre studenter en best mulig studiehverdag i tiden vi befinner oss i!