Dørene til campus er åpne, og studiestart er godt i gang. Ved å overholde smitteverntiltakene og med en sterk dugnadsånd kan du være med å forhindre smittespredning.

Noroff ønsker at studenter skal føle seg trygge på campus. Det er opp til oss alle hvordan dette høstsemesteret blir. 

Her får du en liten oppsummering på hva du som student kan bidra med for å hindre smittespredning:

Ikke dra på skolen hvis du føler deg syk

Hvis du mistenker at du er syk skal du ikke møte opp på campus. For å unngå å smitte hverandre er det viktig at alle overholde dette. Blir du syk må du holde seg hjemme til du er symptomfri. Les hva FHI anbefaler at du skal gjøre her.

«»

Foto: Adobe Stock

God håndhygiene

For å minske smittespredningen må alle være nøye med å opprettholde god håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du er ute blant folk. Visste du for eksempel at en god håndvask bør vare så lenge som 40 til 60 sekunder? 

Hånddesinfeksjon (Antibac) er et godt alternativ dersom du ikke kan vaske hendene. Det er plassert Antibac rundt omkring på campus, slik at dette skal være lett tilgjengelig for studenter og ansatte.

Hold minst én meter avstand

God avstand er elementært for å stanse smittespredning. Alle har sikkert hørt dette mange ganger de siste månedene, men husk én-meteren! Folkehelseinstituttet sier at avstand på 1 meter eller mer reduserer risikoen for smitte med omtrent 80 prosent! 

Vær bevisst på dette til enhver tid - både på campus og i hverdagen.

Ikke delta på private arrangementer med over 20 personer

Rundt studiestart er det som regel mange sosiale sammenkomster. Dette er et supert tiltak for at våre nye studenter skal kunne bli kjent med sine studiekamerater og campus. Selv om dette er viktig, er smittevern enda viktigere. Dersom du deltar på sosiale arrangement har du selv et ansvar for å overholde de gitte reglene for smittevern. Maksimalt antall personer som kan samles er 20 stk. Overhold dette selv og tør å si ifra hvis noen bryter reglene - så blir det tryggere for oss alle.

FHIs råd til alle i befolkningen:

  • Husk god hånd- og hostehygiene
  • Du og dine nærmeste kan omgås normalt
  • Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid
  • Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste
  • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming

Det bør minst være én meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder).    

Hvis du får symptomer på luftveisinfeksjon, feber eller andre symptomer som kan skyldes covid-19, kontakt din fastlege eller koronatelefonen på tlf. 21802182. Se råd til deg som mistenker at du kan være syk med covid-19 her.