Magnus (34) ønsket å lære mer om IT-sikkerhet. – Det blir mer og mer etterspørsel etter kompetanse, og man kan jobbe i mange ulike segmenter, sier han.

Fra å aldri ha programmert noe som helst er det gøy nå å kunne skrive programmer og forstå tankegangen, samt logikken, bak, sier Magnus Nicholson (34).

Jeg har ønsket å lære mer om IT-sikkerhet. Når jeg endelig fant en utdanning innen dette i Norge tok det ikke lang tid før jeg søkte studieplass, sier han.

34-åringen bor i Årnes sammen med familien sin, og studerer cyber securityNoroff Nettstudier.

Meget relevant for arbeidslivet

Det meste vi lærer er veldig interessant og matnyttig, men det jeg lærte aller mest av var programmering og diskré matematikk. Vi er heldige å ha veldig kunnskapsrike og pedagogiske lærere, forteller 34-åringen.

Vi er heldige å ha veldig kunnskapsrike og pedagogiske lærere. Magnus Nicholson

Ekspertisen og ferdighetene han tilegner seg gjennom bachelorstudiet er sterkt etterspurt, og vil bli viktigere enn noen gang i offentlig og privat sektor.

Jeg opplever at det vi lærer er meget relevant for arbeidslivet. Hardwaren/softwaren som brukes er fleksibelt og paralleller kan trekkes til de fleste bransjer. Man kan ikke lære alt om alt, men vi får gode verktøy vi kan jobbe med. Det vi hovedsakelig lærer er tankegangen som ligger bak, forteller han engasjert.

Gir meg fleksibiliteten jeg trenger

Magnus har barn, hus og fulltidsjobb. I tillegg til å ta en bachelorgrad på fulltid på nett.

Det gir meg den fleksibiliteten jeg trenger for å kunne gjennomføre en bachelorgrad. Magnus Nicholson

Å studerer via nett fungerer veldig bra. Det gir meg den fleksibiliteten jeg trenger for å kunne gjennomføre en bachelorgrad.

Les også: Slik fungerer nettstudier

Så lenge man opprettholder deadlines som er satt er studiet veldig fleksibelt. Man kan velge å gjøre litt hver dag, som er å anbefale, eller man kan samle opp flere dager og jobbe mer intensivt.

Får du hjelpen og oppfølgingen du trenger som nettstudent?

Alle er interessert i å hjelpe hverandre, så hvis man står fast med et problem kan man spørre resten av klassen. Det er alltid hjelp å få. Oppfølging fra faglærer fungerer også veldig bra.

Håper på relevant jobb

Jeg håper jeg kan få meg en jobb innenfor det jeg studerer. Eller at arbeidsgiveren jeg har nå begynner å selge tjenester der jeg kan benytte meg av den kunnskapen jeg har fått gjennom studiet, smiler 34-åringen.

Til slutt, hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Vær strukturert. Det krever mye disiplin å komme seg gjennom en utdanning. Ikke vær fristet av deadlines som er lengre frem, du vil trenge all den tiden du kan få, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer