Morten Evensen, frontend-utvikling nettstudier

– Det er utrolig tilfredstillende når du får til det du prøver på, sier Morten Evensen.

Morten Evensen studerer frontend-utviklingNoroff Nettstudier.

– Jeg synes frontend-studiet på Noroff er veldig bra! sier Morten.

– Målet mitt er å få jobb som frontend-utvikler hos et firma hvor jeg kan være med på å skape gode og brukervennlige løsninger med godt design i fokus.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

– Jeg opplever at studiet er interessant, men til tider også svært krevende. Fagene vi har i frontend-utvikling varierer mellom å være kreative og til tider teknisk utfordrende.

– Programmering i JavaScript synes jeg er ganske utfordrende, og til tider utrolig frustrerende. Til gjengjeld er det utrolig tilfredstillende når du får til det du prøver på, sier Morten.

Jeg synes frontend-studiet på Noroff er veldig bra!Morten Evensen

Bakgrunn som musiker

Før studiene jobbet Morten som yrkesmusiker og lærer, og har fra tidligere en bachelorgrad i musikk.

– Musikeryrket er veldig uforutsigbart, og jeg ønsket å prøve noe helt nytt. Ved litt tilfeldigheter endte jeg med å prøve å lage en nettside med HTML og CSS, og jeg syntes dette var veldig gøy!

Morten utdyper:

– Jeg begynte å søke på hvilke studiemuligheter som fantes innen feltet, og kom over frontend-utvikling på Noroff. Dette studiet virket midt i blinken for meg. Siden jeg fant ut om dette studiet i september, så passet det perfekt for meg å begynne der allerede i oktober. Jeg søkte, kom inn, og to uker senere var jeg i gang med studiet!

– Programmering og webdesign er ikke helt ulikt andre kreative yrker, som for eksempel musiker. Det krever masse øving og mye teori, men når teorien sitter blir det bare lettere og lettere å lage gode ting i praksis.

– Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Nettstudier fungerer veldig fint

Gjennom utdanningen lærer studentene god utviklerpraksis. De lærer å produsere interaktive webløsninger, både visuelt og teknisk, og hvordan man gjennomfører en interaktiv løsning fra idé til ferdig produkt.

Studiet er tilgjengelig i Oslo og Bergen – og hjemmefra via nettstudier hvor Morten studerer.

– Nettstudier fungerer veldig fint for meg. Det gir meg friheten til å studere når jeg selv vil, og ikke minst så slipper jeg pendlingen til og fra skolen, sier han.

Ikke minst så slipper jeg pendlingen til og fra skolen.Morten Evensen

– En utfordring er når jeg har stått fast med en oppgave eller hatt en utfordring med programmering som jeg ikke finner svar på. Da har man ikke den direkte kontakten med en lærer helt umiddelbart. Men når du trenger hjelp, får du svar fra læreren over nettet ganske fort, så det har alltid ordnet seg, sier Morten, som sender skryt til faglæreren:

– Studielederen Michael John Philip er personen jeg har hatt mest kontakt med. Han virker ekstremt dyktig!

– Jeg vil anbefale frontend-utvikling på Noroff videre til andre. Samtidig vil jeg være tydelig på hvor mye selvdisiplin som kreves. Man må virkelig stå på, sier Morten.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer