Danske Laura pendler mellom Danmark og Norge og er avhengig av fleksibilitet. Nå digger hun å studere grafisk design på nett, men innrømmer at hun var nervøs før hun startet.

– Jeg har aldri studert på nett før, og jeg fryktet at det ville bli ensomt og vanskelig å finne motivasjon på egenhånd, men det har gått over all forventning, sier Laura Kabell Lundberg.

I sommer var den danske 23-åringen ferdig med en bachelor i kommunikasjon i hjemlandet. Men mange av jobbene hun synes virket interessante krevde både teknisk og visuell kompetanse, og der kom hun til kort.

– Selv om jeg har en utdannelse allerede, så manglet jeg et verktøy til å sette kunnskapen ut i livet. Derfor ble jeg glad da jeg oppdaget grafisk design-studiet, for det gir meg den kompetansen jeg mangler.

Det var kjærligheten som gjorde at dansken valgte et nettstudium i Norge.

– Jeg har nylig flyttet til kjæresten min i Oslo, men pendler fortsatt en del til Danmark. Dermed er fleksibiliteten veldig verdifull for meg.

Jeg pendler fortsatt en del til Danmark. Dermed er fleksibiliteten veldig verdifull for meg.Laura Kabell Lundberg

Fleksibilitet i praksis

Selv om Laura var skeptisk før hun startet, ble hun raskt komfortabel med nettstudier, og nå kan hun nesten ikke tenke seg noe annet.

– Det har hendt at jeg har åpnet en ny ukemodul om morgenen i Oslo, og så har jeg satt meg på flyet og forberedt meg, og jobbet videre med oppgaven når jeg har kommet hjem til Danmark. Det er skikkelig fleksibilitet i praksis, ler hun.

23-åringen forteller at hun liker å bruke den kreative hjernehalvdelen og at studiet utfordrer henne på dette området.

– Det gøyeste med studiet er at vi hver uke blir utfordret med en ny oppgave. Det er stor variasjon mellom oppgavene og alltid noe nytt å lære. Noen ganger tenker jeg ”fy søren, dette går ikke”, men når jeg får satt fingrene i oppgaven så løsner det alltid. Og hvis jeg står litt fast, er det massevis av hjelp å få.

Artikkelen fortsetter...

Nettstudier: Grafisk design og de andre fagskolestudiene har oppstart fire ganger i året.

Lærerne svarer raskt

Laura skryter av lærerens kunnskap og samholdet mellom medstudentene, selv om det er sjelden de møtes annet enn på nett.

– Diskusjonsforumene er veldig velfungerende. Både lærere og studentene er utrolig raske til å svare hvis man lurer på noe.

I starten hadde Laura noen utfordringer med de tekniske arbeidsverktøyene fordi hun ikke hadde erfaring med dem, men det varte ikke lenge.

– Jeg fikk god og rask hjelp, og det var litt hipp som happ om det var medstudenter eller lærere som svarte først i forumet. Noen ganger var det kanskje bare et tastetrykk som skulle til for å komme videre, og da var det veldig verdifullt å få svar med en gang.

Jeg fikk god og rask hjelp, og det var litt hipp som happ om det var medstudenter eller lærere som svarte først i forumet.Laura Kabell Lundberg

Fotosafari

Selv om ikke det er obligatoriske samlinger på studiet, har Laura likevel truffet noen av studiekameratene, og hun føler at hun har et slags klassemiljø.

– Vi har blant annet vært på fotosafari sammen. Det fine er at man kan involvere seg så mye man ønsker og har tid til. Jeg opplever at vi har et godt samhold, selv om det for det meste er på nettet.

Laura forteller at hun tidligere har jobbet som kundekonsulent i danske Politiken, og at drømmen er å jobbe i en større content-avdeling i et PR-byrå.

– Dette hadde vært fantastisk moro, men uansett hva det blir til så er jeg sikker på at utdannelsen min gjør det greit å få jobb. Og så har jeg samtidig lært at nettstudier er en genial måte å studere på. Jeg var nervøs før jeg startet, men det hadde jeg ingen grunn til, avslutter den norskbosatte dansken.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer