Nettstudent Rebecka Fermann (30) fullførte IT-utdanningen nettverks- og systemadministrasjon med perfekt vitnemål.

Det er lett å la seg imponere av Rebecka. Sju av sju mulige A-er fikk 30-åringen fra Trondheim på vitnemålet fra nettstudiet nettverks- og systemadministrasjon.

– Gratulerer med perfekt vitnemål!

– Tusen takk!

– Hvordan føles det å få bare A-er?

– Det var et like stort sjokk hver gang jeg fikk en A, men det føles selvsagt helt fantastisk. Det er godt å vite at man har forstått emnet, og at det jeg leverte stod til forventningene. Ikke minst mine egne forventninger, da det er mye hard jobbing bak, sier hun.

Man blir jo aldri ferdig utlært, ettersom utviklingen innen teknologi bare fortsetter.Rebecka Fermann

– Hvordan har du arbeidet for å lykkes studiet?

– Siden jeg har en liten sønn, vet jeg hvor viktig det er å strukturere seg. Det er viktig å bruke dagen godt. Jeg hadde faste tider hvor jeg dro til biblioteket for å lese, og skrev tankekart hver dag for å planlegge studieaktivitetene.

Hun satte seg også mål om å bli best:

– Etter hvert som jeg begynte å skrive ble detaljene ofte mer komplekse. Derfor var det viktig å holde hodet kaldt og ikke la seg distrahere av alt annet som er tilgjengelig på nett. Jeg hadde ett mål, og det var å bli best uansett.

– Hvorfor ville du studere IT?

– Jeg har alltid likt å løse problemer med data og andre tekniske ting. Jeg ønsket meg mer kompetanse, for senere å få jobb innen IT. Da var det bare en ting å gjøre; rett å slett å studere for å se om jeg var så kompetent som jeg hadde håpet på.

Jeg jobber nok best under press og kan ikke la noe tidstyv stjele den kostbare tiden.Rebecka Fermann

– Jeg har lært så ufattelig mye forskjellig. Det er veldig interessant når man graver seg ned i fagstoffet. Man blir jo aldri ferdig utlært, ettersom utviklingen innen teknologi bare fortsetter. Dermed må man fortsette å utvikle kompetansen for å henge med.

(Artikkelen fortsetter under bildet...)

Test deg selv: Hva kan du om IT?

Les også: Derfor bør du vurdere IT-utdanning

Noroff Nettstudier: Det er oppstart av nettstudier fire ganger i året. Neste oppstart er i august.

– Må være fokusert

– Hvordan har det fungert å studere på nett?

– Det har fungert kjempefint. Jeg tenkte bare at her sitter jeg alene, og må henge i for henge med på studier. Hvis ikke er det penger rett ut av vinduet.

– Jeg jobber nok best under press og kan ikke la noe tidstyv stjele den kostbare tiden.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Man må være fokusert! Dropp sosiale medier mens du studerer. Du trenger ikke sjekke de siste fem minuttene, for tro meg, det har ikke skjedd noe interessant uansett!

Rebecka sier også at rutiner er viktig:

– Sett faste rutiner uansett hvor trøtt eller sliten du er. Spis til faste tider, og sørg for å få litt luft. Eller jobb strukturert til du er ferdig og ta deg "fri" tidligere som en belønning.

Noroff er en seriøs skole som ønsker at studentene skal lykkes.Rebecka Fermann

– Ha som mål å bli best. Hvis ikke kan du heller finne på noe annet å gjøre enn å studere. Studietiden går fort, og kan lønne seg resten av livet.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Jeg så referansene og tilbudene skolen har. Og der virket det ganske naturlig som et førstevalg. Noroff er en seriøs skole som ønsker at studentene skal lykkes.

– Hva synes du valget i ettertid?

– Jeg er like fornøyd nå som da jeg begynte. Jeg skulle ønske jeg hadde startet tidligere, men kan jo hende jeg ikke var klar for det den gang.

– Hva synes du om faglærerne?

– Faglærerne er kjempeflinke. De svarer kjapt når man sitter fast. Alle har masse kompetanse og er mer en villig til å diskutere og være sparringspartnere.

– Hva vil du bruke kompetansen til nå som du er ferdig med studiene?

– Såklart ønsker jeg å få jobb innen mitt fagfelt. Jobben min nå er innen salg, økonomi og markedsføring, men jeg håper at noen er villig til å satse på en IT-dame, smiler hun.

Vi ønsker Rebecka lykke til videre!

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer