Anders Kjosavik (29) studerer grafisk design på nett og har landet jobb som grafisk designer i bedriften han har hatt internship i.

29-åringen har alltid likt å være kreativ i arbeid og problemløsning. Før studiet jobbet han som elektriker, men måtte gi seg grunnet dårlig rygg og knær. Han bestemte seg for å utdanne seg på nytt og valget falt på grafisk design via Noroff Nettstudier.

Fikk jobb etter internship

Jeg fikk god innsikt i hvordan den virkelige verden fungerer når det kommer til å jobbe som designer. Anders Kjosavik

På studiet i grafisk design har studentene mulighet til å ha intenrship. Anders valgte å benytte seg av denne muligheten og hadde sitt internship hos Design Studio, som er en totalleverandør av alt innen bildekor, helfoliering, skilt, print og vindusdekor. Her utførte han et bredt spekter av arbeidsoppgaver, alt fra å utforme profilmanualer og skape logoer, til å produsere rollups og bannere.

Jeg fikk god innsikt i hvordan den virkelige verden fungerer når det kommer til å jobbe som designer, en kjempenyttig erfaring å ta med seg videre.

Hvordan så en typisk arbeidshverdag ut?

Dette varierte veldig ut ifra hva arbeid jeg gjorde. Noen dager var det ikke så mye å gjøre, så da var jeg ute i feltet og jobbet med montørene. Andre dager satt jeg på kontoret og jobbet med rent design.

Han forteller at han i internshipet jobbet så godt han kunne for å vise frem de egenskapene og den kunnskapen han hadde bygget opp under studiet. Anders imponerte bedriften han hadde internship hos, dette resulterte i at han ble tilbudt jobb

«"
Foto: Privat

Fantastisk måte å utdanne seg på

29-åringen mener at studiene hos Noroff har gitt ham en solid grunnmur som han ønsker å bygge videre på gjennom arbeidserfaring.

Dette er jo et yrke hvor man hele tiden må være oppdatert og man blir aldri utlært. Jo mer man lærer, jo mindre vet man, sier Anders.

Han legger til at studiet i grafisk design er gøy og kreativt, men at det også krever en god del selvdisiplin og hardt arbeid. At man kan ta studiene over nett syns Anders er en fin mulighet, men det krever også at man holder fokus.

Hvis man er flink til å jobbe selvstendig uten å la seg distrahere og man dedikerer nok tid til det, så er det en fantastisk måte å utdanne seg på.

Videre ser Anders frem til å jobbe som grafisk designer i Design Studio hvor han har fått tilbud om jobb. Der får han jobbet direkte med montører og får bygget opp erfaring med maskiner.

Grafisk design er en utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Du jobber fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon. Nettstudier hadde oppstart 10. januar, men du kan søke studieplass helt frem til én uke etter studiestart. Se også oversikten over våre andre oppstarter her.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer