26-åringen studerer frontend-utvikling på nett: – Det er et valg jeg aldri har angret på.

Da Daniel Sollid (26) bestemte seg for å ta et friår fra studiene for å jobbe i 2019, så han i utgangspunktet for seg kun ett år. Så kom pandemien, og ett år ble til to og et halvt.

– Da jeg ønsket å komme tilbake hadde jeg jo en jobb som ikke var like enkel å pakke med seg. Derfor valgte jeg nettstudier, og det er et valg jeg aldri har angret på, forteller han.

Nå studerer han frontend-utvikling, en toårig teknologiutdanning hvor studentene får brynet seg på koding, web- og UX-design. Han er godt fornøyd med studiet og alt det har å tilby.

– Frontend-utvikling er et veldig interessant fag med mange forskjellige aspekter. Kodingen gir en skikkelig mestringsfølelse, mens designaspektet kan man forsvinne inn i i flere dager. UX-design handler om opplevelsen til brukeren, og bygger på psykologi, sier han.

Gjesteforelesere fra bransjen

Det er alltid hyggelig å se hvor interesserte bransjefolkene er i oss som fremdeles lærerDaniel Sollid

Som nettstudent har Daniel muligheten til å studere når det passer ham best. Han trives godt med den fleksible hverdagen, som gir ham mulighet til å fortsette i jobben sin. 

– Studiet gir meg muligheten til å jobbe på eget initiativ, og til å fortsette å ha en jobb å gå til. I tillegg kan jeg bo i nærheten av gode venner som jeg ellers måtte ha flyttet fra, sier han.

Han fortsetter:

– Jeg synes det fungerer veldig bra, så lenge man har muligheten til å sette seg ned og faktisk jobbe med fagene. Man må være disiplinert nok til å jobbe litt med det hver dag, for det er mye forskjellig man skal lese seg opp på.

Han er imponert over hvor bransjetilpasset utdanningen er, og trekker frem gjesteforelesninger med mennesker fra industrien som et stort pluss.

– Mengden gjesteforelesere har overrasket meg positivt, og vi har hatt flere forelesninger fra veldig trivelige profesjonelle. Det virker som Noroff prioriterer å få inn gjesteforelesere som faktisk jobber i bransjen, og når vi snakker med dem får jeg veldig inntrykk av at vi beveger oss i faglig riktig retning. De svarer godt på spørsmål, og det er alltid hyggelig å se hvor interesserte bransjefolkene er i oss som fremdeles lærer, forteller han.

Frontend eller fullstack?

Når Daniel er ferdig, drømmer han om en jobb innenfor webutvikling. Om han blir frontend-utvikler eller fullstack-utvikler, får tiden vise.

– Frontend er jo selvfølgelig drømmen, men jeg ser jo verdien i å også ha kunnskap i backend-utvikling. For alt jeg vet, kan jeg fortsette på Noroff et år til for å bli en god fullstack-utvikler. Så lenge jeg får bruk for det jeg ha lært, er jeg veldig fornøyd, smiler han.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Det viktigste for meg har vært å ha faste rutiner. Sett opp faste tidspunkter hvor du skal jobbe med fagene. Ellers kan jeg anbefale å bruke studieteknikker, for eksempel en teknikk som heter Pomodoro, som har fungert godt på meg. Den har sørget for at jeg ikke går for hardt ut en dag for så å ikke ha energi igjen til dagen etter, sier han. 

Ved både frontend-utvikling og backend-utvikling på nett er det fortsatt mulig å søke med oppstart i august. Frontend-utvikling har også noen få ledige plasser i Bergen og Kristiansand. Les mer om studiene under, og legg inn din søknad i dag. Fristen går ut 22. august.

Søk studieplass


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer