– Det er kunnskap som brukes på nesten alle tenkelige domener, sier fagansvarlig Bertram Haskins.

– Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Kort fortalt går det ut på å bruke eksisterende programvareverktøy til å skape databaserte modeller som kan utføre ulike oppgaver, forteller Haskins.

Han fortsetter:

– Fordi vi bruker data som allerede eksisterer, er det ikke nødvendig å kode fra bunnen av, så man trenger bare helt enkle programmeringsferdigheter. Dette er kunnskap som brukes på nesten alle tenkelige domener, i alt fra å sende markedsmateriell til å forutse hvordan setningen din blir fullført når du skriver en e-post.

Praktiske ferdigheter

Studiet i anvendt maskinlæring fokuserer på praktiske ferdigheter i alle aspekter av maskinlæring.

– Studentene vil lære om de fundamentale aspektene ved maskinlæring, i tillegg til at de får grunnleggende programmeringsferdigheter i Python. De vil lære hvordan de skal bruke dette til å prosessere data og forberede det for bruk i maskinlæringsmodeller, samt hvordan de kan tolke resultatene og visualisere dem, sier Haskins.

Haskins forteller at det er mange bransjer som har behov for denne typen kompetanse.

– Det er knapt noen aspekter ved våre digitale liv som er uberørt av den usynlige hånden som er maskinlæring. Det genereres enorme mengder data hver dag som bidrar til å effektivisere den digitale konsumeropplevelsen og øke bunnlinjen til bedrifter. De som har kompetanse innen maskinlæring vil være drivkraften bak denne utviklingen, sier han.

Kan føre til mange ulike jobber

Anvendt maskinlæring passer for alle som ønsker å lære mer om hvordan innsikt kan bli samlet fra data, i følge Haskins. Ettersom maskinlæring brukes i så mange forskjellige bransjer, er det også et flust av ulike jobber man kan sikte seg inn på som ferdig utdannet.

– Etter endt studium kan studentene søke jobber i mange ulike bransjer. Et eksempel på stillingstittel kan være junior programvareutviklere med spesialisering innen maskinlæring, sier han, og legger til:

– De fleste jobbene som etterspør denne kompetansen fantes ikke for 15 til 20 år siden. Det mener jeg er en klar pekepinn på hvor vi er på vei. Flere industrier beveger seg nå mot en fjerde industriell revolusjon, og behovet for kompetanse innen maskinlæring vil bare øke i årene fremover.

Haskins mener også at konsulentbransjen er høyaktuell for studenter med kompetanse innen maskinlæring.

– Det er stort behov for konsulenter innen kunstig intelligens og utvinning av data, som spenner seg fra alt fra spillbransjen, ansiktsgjenkjenning, medisin, ekspertsystemer og søkemotorer, for å nevne noen. Dette åpner dører for studenter som ønsker å skape sin egen karriere med de ferdighetene de har bygget seg opp, sier han. 

Anvendt maskinlæring er et ettårig nettstudium, og neste oppstart er 16. august. Du kan fortsatt søke studieplass, og du kan lese mer om studiet her.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer