Minh landet drømmejobben i Visma tidlig i studietiden ved Noroff. Nå jobber han som frontend-utvikler, og studerer på kveldstid og i helger. 

– Jeg valgte frontend-utvikling fordi jeg ønsket å få en fot innenfor IT-verdenen, men jeg ville heller ikke bruke altfor lang tid på utdanning. Et toårig studium var perfekt, sier Minh Bui (27). Han begynte på studiene i 2020, og er ferdig utdannet sommeren 2022. Allerede nå har han landet relevant jobb som utvikler i Visma.

– Jeg så stillingsannonsen på finn.no, og lurte på om jeg skulle slå til. Etter et par uke kontaktet Visma meg og ville ha meg på intervju. Vi hadde semesterprosjektet vårt samtidig som dette foregikk, så det var litt krevende med tanke på caseoppgaven, men det gikk fint. Kort tid senere fikk jeg jobben, forteller han entusiastisk.

– Nettstudier krever en del selvdisiplin

Da Minh landet jobben i Visma, måtte han endre litt på studieteknikkene sine, ettersom han nå ville være opptatt med jobb fra klokken 08 til 16 hver dag.

Studiet har mange gode emner som gir oss grunnlaget for arbeidslivetMinh Bui

– Jeg jobber fulltid, og jobber deretter så mye jeg kan med studiene. I det siste har det blitt mye helgejobbing, siden hverdagene stort sett går til jobben. Det betyr mye for meg å kunne bestemme arbeidstidene mine selv, sier han.

Som nettstudent jobber man svært mye selvstendig, men Minh opplever at han får hjelp av faglærerne når han har behov for det.

– Nettstudier krever en del selvdisiplin, så det er ikke så ofte jeg tar kontakt med faglærerne, men de er som regel til stede dersom jeg lurer på noe. Vi har også en chatkanal der alle studentene kan stille spørsmål og hjelpe hverandre, forklarer han.

Bruker det han har lært i jobben

Minh opplever at han får bruk for mye av det han har lært på studiet i jobben sin hos Visma.

– Vi har lært både React, Javascript og SASS på studiet, og det har vært svært nyttig med tanke på at det er dette jeg hovedsakelig jobber med i det daglige hos Visma, sier han.

Han forteller at studiet til tider kan være krevende og at læringskurven er bratt, men at han ikke skulle vært foruten kunnskapen han nå har.

– Studiet har mange gode emner som gir oss grunnlaget for arbeidslivet. Det er litt bratt læringskurve på noen av emnene, men de er gull verdt når man skal ut i jobb, sier han, og legger til:

– Altså, jeg har jo allerede fått jobb på grunn av Noroff, og har foten innenfor bransjen allerede før endt studium. Så jeg er veldig fornøyd!

Neste oppstart av frontend-utvikling er 15. og 16. august. Studiet tilbys som nettstudier og på samtlige av Noroffs fire campuser. Studiet har løpende opptak, som betyr at du kan sikre deg din studieplass nå.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer