Alexander studerer på nett, og kombinerer studiene med fulltidsjobb og familielivet.

Alexander Dyb (31) jobber fulltid som analysemarkedsfører, og har fra før utdanning innen markedsføringsledelse, økonomi og administrasjon. Med tiden fanget frontend-utvikling hans interesse, og i mars begynte han å studere det på nett hos Noroff.

– Gjennom erfaringen min som markedsfører vet jeg at gode og brukervennlige nettsider er avgjørende for bedrifter som selger produkter og tjenester. Frontend-utvikling har blitt stadig mer interessant for meg, og nå ønsker jeg å lære meg det, smiler 31-åringen.

– Nettstudier er perfekt for meg

Som fulltidsansatt med både samboer og barn, må Alexander studere når det passer inn i hans hektiske timeplan. Han er bosatt i Ålesund, og ønsket ikke å flytte på seg for å studere. 

Jeg har i min jobb selv sett hvor stort behov det er i arbeidsmarkedet for dyktige utviklereAlexander Dyb

– Jeg har ikke mulighet til å møte opp fysisk til klasseromstimer, så derfor er nettstudier perfekt for meg. Det gir meg mulighet til å studere når det passer meg, forteller han.

Han fortsetter: 

– Jeg har satt opp en plan for når jeg skal studere, slik at jeg utnytter tiden jeg har disponibelt mest mulig effektivt. Som regel sitter jeg og studerer på kveldstid. Det er veldig fleksibelt, og jeg synes så langt det fungerer veldig bra.

Les også: – Teknologi skal være for alle

Bransjerelevant utdanning

Da Alexander skulle velge utdanning, så han på flere muligheter. Valget falt på Noroff fordi det var der han kunne få den mest bransjerelevante utdanningen, i følge ham selv.

– Studiet i frontend-utvikling er veldig relevant for arbeidslivet. Mange av de andre alternativene jeg så på ble litt for generelle, mens her får jeg en spisset utdanning. Jeg har i min jobb selv sett hvor stort behov det er i arbeidsmarkedet for dyktige utviklere, og jeg vil bruke denne kompetansen til å kunne utføre arbeidsoppgaver hos min nåværende arbeidsgiver, sier han.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Jeg tenker det er viktig at man lager en plan for når man skal studere, og at man setter seg delmål. På den måten blir det enklere å effektivt utnytte tiden du har disponibelt til å studere, avslutter han.

Frontend-utvikling er en toårig fagskoleutdanning som tilbys på nett og på campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Les mer om den fremtidsrettede utdanningen her.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer