Mette Amalie (34) studerer hjemmefra. – Det passer utmerket for meg, som er voksen student, sier hun.

Jeg fyller all ledig tid med skolearbeid. Selv om det til tider kan være ganske krevende, er det veldig godt lagt opp gjennom Noroffs nettstudier, sier Mette Amalie Nilssen (34).

Hun studerer digital etterforskning via Noroff Nettstudier.

Da jeg oppdaget at Noroff kunne by på en bachelorgrad i digital etterforskning, var jeg solgt. Her kan jeg både mate min egen nysgjerrighet og hjelpe mennesker på samme tid. Dette er helt klart studiet for meg, sier 34-åringen.

Dette er helt klart studiet for meg. Mette Amalie Nilssen

Sterk IT-interesse

Digital etterforskning er spennende fordi det er et veldig dagsaktuelt studium. Det gjelder å holde seg oppdatert på alt som er nytt og å henge med i utviklingen. I tillegg gir studiet mulighet for å utforske både tekniske og mellommenneskelige aspekter, noes om passer spesielt bra for meg som person, sier Mette Amalie.

Det var i utgangspunktet interessen for IT som gjorde at hun fikk øynene opp for digital kriminalitet.

I jobbsituasjoner lette jeg ofte etter svar på ubesvarte spørsmål, men måtte gi tapt fordi jeg ikke hadde riktig kompetanse. Jeg ønsket å utvikle kompetansen min sånn at jeg kunne være i stand til å lete etter svarene jeg søkte.

Gjennom det treårige bachelorstudiet lærer Mette Amalie å jobbe praktisk med digital etterforskning, granskning og etterretning.

Vil utjevne noen av fordommene

Mette forteller at hun var usikker på hvordan hun ville oppleve det å være jente i et IT-relatert studium.

Jeg ble veldig positivt overrasket over å se at en stor andel av mine medstudenter også er jenter, og at forskjellene man så mer av for noen år siden, er i ferd med å viskes ut. Jeg er både stolt og imponert over jentene i årskullet mitt. Jeg tror og håper vi kan være med på å utjevne noen av forskjellene og fordommene som enda finnes. Jeg vil anbefale alle jenter som tror at dette kan være noe for dem, å søke. Dette er et studium for alle, påpeker hun.

Når hun forteller andre hva hun studerer, får hun ofte til svar at det høres veldig spennende og dagsaktuelt ut.

Digital etterforskning er et veldig spennende studievalg, men også et godt valg med tanke på jobbmuligheter i fremtiden. Mette Amalie Nilssen

Jeg tror den generelle oppfattelsen er at digital etterforskning er et veldig spennende studievalg, men også et godt valg med tanke på jobbmuligheter i fremtiden. Digital kriminalitet vil ikke forsvinne, det vil være et økende behov for denne typen kompetanse i årene fremover.

Fungerer godt å være nettstudent

34-åringen er nettstudent og studerer hjemmefra.

– Dette passer utmerket, ettersom jeg er småbarnsmor og har en deltidsjobb ved siden av. Jeg var usikker på om det ville være ensomt og vanskelig å være nettstudent, men jeg har ikke opplevd det slik. På grunn av måten studiet er bygget opp, er det naturlig god kommunikasjon mellom studentene og skolen.

Faglærerne har god trening i å undervise både campusstudenter og nettstudenter samtidig, og vi får god oppfølging daglig.

Mette er i gang med sitt tredje år på studiet nå.

Jeg har fått utvidet min tekniske kompetanse i stor grad, og jeg har fått opp øynene for mye jeg ikke hadde kunnskap om fra før. I tillegg har jeg fått mye dypere forståelse for hvordan en kriminell person tenker og handler, og jeg innehar stadig flere verktøy for å håndtere de ulike stadiene før og etter en kriminell handling, samt rettsprosessen som eventuelt følger.

Hun avslutter:

Jeg har en drøm om å jobbe som spesialetterforsker i fremtiden, og jeg mener at dette studiet i svært høy grad er relevant for en slik type jobb.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer