Noe jeg synes er spennende med å studere digital prototyping er hvor fremtidsrettet fagfeltet er. Vi lærer mye som blir mer og mer aktuelt i arbeidslivet, sier han.

Mathias Pedersen er 20 år gammel og bor i Stavanger. Han studerer digital prototypingNoroff Nettstudier, samtidig som han jobber deltid. 20-åringen valgte nettstudier for å kunne styre sin egen hverdag, og ha gode forutsetninger for å kunne sjonglere jobb og studier samtidig.

Jeg så på nettstudiene som en god mulighet til å få gjort flere ting og til å kunne styre oppgavene mine selv. Jeg er deltidsansatt på lokalbutikken og nettstudiene gjør at jeg er veldig fleksibel til å arbeide både kveldstid og dagtid, ved å studere tidligere eller senere på dagen. I tillegg var det en gyllen mulighet for å spare penger ved å bo hjemme, forteller han.

 

«"

Gode rutiner og godt studiemiljø

Leksjonene som blir frigjort for studentene hver mandag er ryddige og oversiktlige. Når vi får oppgavene er det veldig lett å kunne planlegge. Det er skummelt med så mye fleksibilitet, men herlig når du har kontroll. Heldigvis har det gått veldig bra til nå, sier han.

Mathias har laget seg en god rutine som gjør at nettstudiene fungerer perfekt for han.

Jeg tror det viktigste er å legg til rette for gode rutiner helt fra starten av. Som regel står jeg opp kvart på åtte hver morgen. Jeg trener, spiser og steller meg før jeg er klar i ni-tiden og starter da på leksjonen for dagen, sier han. 

Han er svært fornøyd med miljøet rundt både medstudenter og lærere.

Siden det er et nettstudium så forventes jo en god del egenarbeid, men det er nok av materiale som vi får tilgang til som gjør det veldig greit å gjennomføre. Vi får også rask respons på forumet vi bruker av både lærere og medstudenter, alle er veldig hjelpsomme!

Vi hjelper hverandre og snakker sammen om oppgaver og leksjoner nesten hver dag. Det var ikke sånn i starten, men etter den første gruppeinnleveringa vi hadde, lærte vi gode måter å samarbeide på slik at vi kunne dra nytte av hverandre, forteller han.

«"

Studiets kobling til arbeidsmarkedet

Vi blir kontinuerlig fortalt gjennom leksjonene hvordan det vi lærer kan bli brukt i bransjen. Dette kan være for eksempel være standarder for skruer med ISO sertifisering som vi lærte om veldig tidlig i studiet. Senere har vi også blant annet lært om generativt design som lager et design basert på kalkulasjoner ut ifra gitte restriksjoner, noe som kommer til å bli mer aktuelt for å minske vekt, kost og samtidig overholde styrken det gitte produktet trenger, sier han fornøyd.

Mathias har allerede planene klare for hva han skal gjøre som ferdig utdannet.

Jeg jobber mot og sikter meg rett inn i arbeidslivet, da som produktdesigner eller CAD-operatør, avslutter han.


Relaterte studier