Filip Mekki, Fukuo, lyd og musikkproduksjon

Sangen Faceless gikk rett inn på spillelisten New Music Friday på Spotify, og bringer et viktig budskap til dagens unge.

Spillelistene New Music Friday og Ny Pop har begge over 100.000 følgere, hvor Noroff-releasen er listet. Det er med andre ord mange som får høre Faceless i disse dager.

Sangen handler om at man må passe seg for ikke å bli for oppslukt av eget selvbilde i sosiale medier. Mange føler seg kjipe selv, fordi man ser den beste siden av andre hele tiden. Det er viktig å ta et steg tilbake og tenke på hva man poster, og hvordan ting man ser på internett påvirker.

De kloke ordene kommer fra Filip "Fukuo" Mekki (23), artisten bak låten. 

Mann av hell og lykke

Jeg håper vi alle kan være litt mer oppmerksomme på hva sosiale medier gjør med tankegangen vår. Man blir fort avhengig. Det er lurt å la hjernen få hvile fra konstant stimuli, som disse kanalene gir oss.

23-åringen studerer andre året med lyd- og musikkproduksjon i Bergen.

Hvorfor artistnavnet Fukuo?

Fukuo kommer faktisk av en skrivefeil. Det var en gang jeg skulle skrive navnet mitt på et tastatur og det ble litt kluss. Jeg søkte etterpå opp hva Fukuo betyr- det var tilfeldigvis japansk og betyr "mann av hell og lykke". Det er litt det samme med låtene mine, de blir bygget opp av små, happy accidents.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Gode tilbakemeldinger: Filip forteller at han har fått mange gode ord fra venner og familie, og at det betyr mye for han. Foto: Olve Austefjord.


– Bitt av plateselskap-basillen

Faceless blir andre låten vi slipper ut på Noroff Records, så vi blir bare bedre og bedre på dette. Filip "Fukuo" Mekki

I tillegg til å være student jobber Filip i Noroff sitt plateselskap, som ble startet opp i fjor.

Det er veldig lærerikt og nyttig å jobbe i plateselskapet ved siden av studiene, for å forstå hvordan utgivelser påvirkes av alt for- og etterarbeid man gjør. Faceless blir andre låten vi slipper ut på Noroff Records, så vi blir bare bedre og bedre på dette.

– Hvor håper du at veien går videre?

Jeg kommer til å fortsette med noe musikkrelatert. Nå som jeg er bitt av plateselskap-basillen skal du ikke se bort i fra at jeg tar med meg den rollen videre også.

Har du noen tips til andre som vurderer å studere lyd- og musikkproduksjon?

Hvis du har lyst til å drive med musikk, som produsent eller artist, anbefaler jeg absolutt å gå lyd- og musikkproduksjon. Det er en veldig god erfaring og man bygger kunnskap hele veien. Det viktigste er å gi full innsats, slik at du lærer mye og får mest mulig ut av studiet.

Hør Faceless på Spotify og følg Noroff Records på Facebook her


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer