Lyd- og musikkstudenter starter plateselskapet Noroff Records

Vil gi flere studenter muligheten til å bli oppdaget. Nå inngår fagskolen samarbeid med EDDA Music.

– Vi er en skole som er praktisk rettet, noe som også betyr at mange studenter gir ut musikk selv. Derfor starter vi et eget plateselskap som studentene kan drifte og få erfaring fra, sier Herbrand Larsen, faglærer på lyd- og musikkproduksjon.

Plateselskapet Noroff Records skal lære studentene hele prosessen rundt musikkutgivelser.

– Det er enkelt å gi ut musikk. Men terskelen for å bli hørt er liten hvis man ikke gjør de riktige grepene, sier Larsen.

– Kan du gi eksempler?

– Det er mange grep man må gjøre for å bli oppdaget og nå ut til et større publikum. Man må tenke på markedsføring, hvordan få sangen spilt på radio og utarbeide konkrete strategier. Sammen med EDDA, vil studentene få en unik mulighet til å promotere musikken sin, sier faglæreren.

Artikkelen fortsetter...

Underviser: Herbrand Larsen underviser Ingrid Døssland på Noroff Bergen. Foto: Gøril Sætre.

Deler unik erfaring

Studentene vil fokusere sitt arbeid på musikk og promotering, mens EDDA vil ta seg av det administrative arbeidet.

– Altså vi sørger for infrastrukturen samtidig som vi skal drive opplæring av studentene i promotering, markedsføring og hvordan å drive et plateselskap, sier Marius Lie, administrerende direktør i EDDA Music.

Mange av personene EDDA Music samarbeider med, har bakgrunn fra ulike studier på Noroff. Hovedårsakene til at det etablerte plateselskapet ønsker å samarbeide tett med Noroff, er for å finne talentene med stort potensiale, på et tidlig tidspunkt.

– På den måten kan vi lære bort våre dyre erfaringer, samtidig som vi får mye tilbake gjennom en generasjon som bringer nye tanker og perspektiver til bords, og som gjerne går oss etablerte hus forbi i en travel arbeidshverdag, sier Lie.

Det vil gi oss et godt innblikk i hvordan bransjen vi vil jobbe i fungerer i praksis.Ingrid Døssland og Filip Mekki

Ser muligheter

Studentene Ingrid Døssland og Filip Mekki gleder seg enormt over samarbeidet. De mener dette vil gi dem en mulighet til å vise frem skoleoppgavene og musikken de lager, på en plattform som allerede har kredibilitet i miljøet og som dekker store deler av landet.

– Det vil gi oss et godt innblikk i hvordan bransjen vi vil jobbe i fungerer i praksis. Siden dette prosjektet er helt nytt, gir det oss også rom for å prøve og feile uten at det medfører de store konsekvensene, annet enn at vår egen læringskurve blir brattere, sier studentene.

– I tillegg får vi vi verdifull veiledning fra blant annet Marius Lie i EDDA Music. Han gir oss tett oppfølging og kursing i alt fra å drifte et plateselskap til PR og markedsføring. Han gjør det også mulig for oss å gi ut musikk via distribusjonsselskapet INgrooves som blant annet har tett kommunikasjon med Spotify, legger de til.

Artikkelen fortsetter...

Driver opplæring: Marius Lie i EDDA Music. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

Flere skoler bør satse

Studentene ser mange muligheter gjennom dette samarbeidet og håper andre skoler også kaster seg på denne modellen.

– Det skapes mye bra musikk på skoler rundt i landet og som fortjener å bli hørt. Et konsept som Noroff Records vil fungere som et springbrett for de studentene som velger å gi ut musikken sin på skolens label. En mulighet flere skoler bør satse på, mener Døssland og Mekki.


Mer om studiet

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer