Fagskolen Noroff i Bergen har investert flere millioner kroner i det som blir Hordalands største og mest velutstyrte lydstudio.

(Bilde: Fornøyde faglærere på Lyd- og Musikkproduksjon. Fra venstre: Bjarte Ludvigsen, Jens Kristian Rimau og Christer Hjelmeland).

Designet er det den velkjente lydarkitekten Erik Aasheim som står for. Investeringen skjer i forbindelse med stadig større interesse for studietilbudet innenfor Lyd- og musikkproduksjon og at skolen er i ferd med å flytte inn i nye og større lokaler. Antallet studenter ved lyd- og musikkstudiene har det siste året økt med bortimot 26 prosent, fra 44 til 59 studenter i Bergen.

Noroff har gjennom de siste ti årene holdt til i Industrihuset på Møhlenpris. Det økende antallet studenter de siste årene har ført med seg behovet for større og mer tilrettelagte lokaler. – Vi har hatt en jevn og fin økning i antall studenter ved vår avdeling i Bergen siden vi etablerte oss her for ti år siden. Vi er derfor glade for å kunne tilby våre studenter nyoppussede lokaler i Kanalveien med seks helt nye lydstudioer og et klasserom spesielt designet for lyd- og musikkundervisning. De nye lokalene vil totalt ha plass til rett i overkant av 300 studenter. Det er over 100 flere enn våre gamle lokaler og sørger for at vi er rigget for videre vekst, sier markedskoordinator i Noroff, Eline Lundervold.

Bedre tilrettelagte lokaler

I tillegg til den utvidede satsingen på lyd- og musikkstudier er de nye lokalene også tilrettelagt for andre studier som for eksempel film, foto og design. - Som tidligere har vi eget fotostudio for designstudentene og klipperom for filmstudentene. Etter hvert vil vi også få på plass en masteringsuite for lyd- og bildebehandling. Midt i etasjen har vi laget et åpent arbeidsområde og flere grupperom for selvstudier og samarbeidsprosjekter. Det nye filmstudioet ligger i nabobygget der også NRK holder til. At vi ligger så tett på NRK vil nok være ekstra spennende for våre studenter. Vi er allerede i en positiv dialog om et potensielt samarbeid som begge parter kan dra nytte av, forteller rektor ved Noroff i Bergen, Vanja Hoff.

Ønsker tverrfaglig samarbeid

Mange av Noroffs studie- og fagområder krysser hverandre i næringslivet. For at studiene skal bli så realistiske som mulig, er det derfor et ønske at de nye lokalene skal legge til rette for større tverrfaglig samarbeid mellom studieretningene design, 3D, film og lyd- og musikkproduksjon. – Det er viktig at våre studier blir så tett opptil den virkelighet som møter våre studenter når de skal ut i arbeidslivet. Da er det viktig at de har forståelse for og kunnskap om flest mulig kreative fagområder, sier Eline Lundervold.

Millioninvestering

For å kunne sikre den nødvendige kvaliteten på studiene har ikke Noroff spart på kronene under flytteprosessen. – Vi er opptatt av at våre studenter skal få et av landets beste studietilbud innen de kreative fagene vi tilbyr. Vi har derfor investert bortimot fem millioner kroner i interiør, spesialutstyr, Mac-maskiner, undervisningsstudioer og digital infrastruktur. Vi har også hyret inn den dyktige lydarkitekten Erik Aasheim. Han har tidligere stått bak velkjente Rainbow studio. Dette er et av Norges ledende studioer innen rene akustiske produksjoner. Et annet av hans prosjekter er nye Livingroom studio som ble bygd i fjor. Samtidig har FAV-Gruppen, som eier bygget, investert ca. 15 millioner kroner i oppussing og tilrettelegging. Vi er trygge på våre studenter vil trives i de nye lokalene og gleder oss stort til studiestart 21, august, sier Vanja Hoff.