Raymond Enoksen, lyd- og musikkproduksjon, Oslo

– Jeg ser mest frem til å kunne veilede komposisjonsstudentene mine i fantastiske studioer, sier lyd- og musikklærer Raymond Enoksen.

– Hva kan lyd- og musikkstudentene vente seg på ny campus i Oslo?

Studentene kan vente seg nesten uvirkelig gode arbeids- og læringsforhold.Raymond Enoksen

– Studentene kan vente seg nesten uvirkelig gode arbeids- og læringsforhold. Fantastiske studioer med software som holder bransjestandard. Det er også lagt optimalt til rette for tverrfaglig musikksamarbeid med filmproduksjon og 3D spilldesign hvor musikken kan ferdigstilles i vår egen miksekino!

– Hva ser du selv mest frem til?

– Jeg ser mest frem til å kunne veilede komposisjonsstudentene mine i fantastiske studioer med aktuelt og oppgradert software, som vil gi total kreativ frihet og en unik mulighet til både lek og utvikling.

– Du er selv en av Norges ledende komponister innen TV og film. Hvordan kan studentene dra fordel av det?

– Jeg har gjennom firmaet mitt Dreamscores laget musikk til over hundre TV- og filmproduksjoner. Mine studenter får en veileder som daglig jobber på høyt nivå i bransjen, og som også er oppdatert på det nyeste innen musikkteknologi. Studentene mine får ta del i mine låtproduksjoner og musikk til TV-serier og spillefilmer, og dermed lære gjennom førstehåndserfaring.

Mine studenter får en veileder som daglig jobber på høyeste nivå i bransjen.Raymond Enoksen

Har tro på mengdetrening

– Hva skal til for å bli en god komponist?

– Dedikasjon og lidenskap! Selvfølgelig er det viktig å jobbe mye, men uten lidenskap vil du aldri kunne holde på med dette. Man må produsere, produsere og produsere. Får du ti idéer hver uke kan kanskje kan én av dem beholdes.

– Jeg har tro på mengdetrening og på å utvikle seg helhetlig i musikk, uansett hvilken sjanger du jobber i. Det er også viktig å lære musikkteori, og lytte til andre sjangere enn sin egen.

Lydstudio Noroff Oslo

Nytt lydstudio: Raymond Enoksen gleder seg til å veilede studentene i nye fasiliteter fra august 2016. Previsualisering: Adrian Hanslien

– Kan du beskrive teknologien dere bruker på lyd- og musikk?

– Vi bruker det nyeste og mest oppdaterte av software, plug ins og sample libraries. Dette er software og sample-instrumenter du kjenner igjen fra alle de beste internasjonale produksjonene. Det være seg i låter eller filmscores.

– Hvordan er miljøet på lyd- og musikkproduksjon?

– Miljøet er slik jeg opplever det veldig bra. Vi har tett samarbeid mellom studenter og lærere i en praktisk rettet utdanning som bryter ned den tradisjonelle undervisningsituasjonen.

Uten lidenskap vil du aldri kunne holde på med dette. Man må produsere, produsere og produsere.Raymond Enoksen

– Studentene har de siste årene hatt en stor tendens til å vise omsorg for hverandre og være rause med å lære bort kunnskap seg i mellom. Dette er viktig, og det gleder meg veldig å se år etter år.

– Hvorfor bør man velge lyd- og musikkproduksjon på Noroff?

– Om man har lyst på en grundig utdannelse med fokus på musikkproduksjon, komposisjon og låtskriving, samt jobbe bransjerettet og tverrfaglig, så burde man absolutt velge Noroff. Vi har en praktisk og direkte undervisningsmodell utformet av bransjeledende og aktuelle aktører på sine felt.

Les også: Lyd og musikklærer om ny campus: – Et drømmescenario

Les også: Noroff får ny campus i Oslo: Vil tilby bachelorstudier

 


Previsualiseringer: Adrian Hanslien