Lyd- og Musikkproduksjon i Trondheim leier seg inn i det prestisjetunge studioet Brygga Studio, som holder internasjonal bransjestandard klasse A.

Olav Slettahjell, fagkoordinator Lyd- og musikkproduksjon

- Dette er gode nyheter for Trondheim-studentene, sier Olav Slettahjell, fagkoordinator for lyd- og musikkproduksjon på Noroff Fagskole. Skolen har inngått en leieavtale med Brygga Studio, et anerkjent studio i Trondheim med lang musikkhistorie som strekker seg tilbake til 1986. Brygga Studio har blant annet huset kjente artister som Motorpsycho, Marthe Valle, Tre Små Kinesere og Ida Jenshus.

- Studioet er veldig fint, og utstyret er også fabelaktig. Hardwaren er high end og holder internasjonal bransjestandard, sier fagkoordinatoren. Det er spesielt det analoge utstyret som imponerer, med en 16 kanals Tore Seem - Sesam 2 lydmikser, mer outboard, gode mikrofoner, Tube Tech CL1B compressor, focalmonitorer og muligheter for helanaloge opptak på tape. Tilgangen på studioet blir i gjennomsnitt 40 timer i måneden.

- Unikt for Trondheim-studentene

- Selvet studiet er ganske likt som det kjøres i Oslo, Bergen og Kristiansand, men lærerløsningen og studiofasilitetene er unikt for Trondheim-studentene, sier Slettahjell. Studentene starter sitt andre skoleår med en grundig opplæring i studio, innføring i analoge komponenter og låtskriving. I tillegg skal studieretningene komposisjon og lydteknikk spille inn akustiske selvskrevne låter på høykvalitets utstyr. Det kommer også inn et band som spiller inn demo sammen med studentene.

- Alle studentene er aktive med musikk, også utenom skolen. Det er en veldig fin gjeng. Studentmiljøet og samholdet i klassen er veldig bra, sier Slettahjell. Studentene er flinke til å gi hverandre tilbakemeldinger.

Gry Elisabeth Pedersen, rektor Noroff Trondheim
"Det er ikke mange skoler som arbeider så mye med bransjen som vi gjør. Vi er en skole som tør å drive på denne måten."

Gry Elisabeth Pedersen, rektor Noroff Trondheim

- Hva betyr denne studioavtalen for studentene?

- Studentene får kompetanse i bruk av utstyr som brukes i bransjen. De får også jobbe aktivt i studio sammen med erfarne bransjefolk. Kontakter i studioet er bra, legger fagkoordinatoren til.

Rektor ved Noroff Trondheim, Gry Elisabeth Pedersen synes det er flott at studentene tar del i et profesjonelt musikkmiljø: - Det er ikke mange skoler som arbeider så mye med bransjen som vi gjør. Vi er en skole som tør å drive på denne måten. Det er også kjempefordel at de får en fot innenfor bransjen allerede under utdanning. Dermed har de et godt etablert nettverk innenfor musikkbransjen når utdanningen er ferdig, sier hun.

Les mer om Lyd- og Musikkproduksjon på Noroff.