Metalbandet til lyd- og musikklærerne Arve Isdal og Herbrand Larsen har fått terningkast 6 av VG på sin siste plate "In Times". Snart venter Infernofestivalen i Oslo.

- Sitt karrieremessige høydepunkt

Once again, Enslaved have conjured a monumental storm of grandiose bombast and visceral grit that crackles with refined, progressive intent. Metal Hammer (UK)

VG omtaler bandet som "Bergens fineste svartmetallarbeidere", og mener dette er deres karrieremessige høydepunkt:

- Åpningssporet «Thurisaz Dreaming» går rett i strupen, og er det nærmeste Enslaved de siste ti årene har kommet sitt eget utgangspunkt i nittitallets black metal, men endrer form midtveis gjennom et genialt og mørkt rock-progressivt brekk der Herbrand Larsens rene vokal overtar for Grutles grusvokal. Fortid og nåtid går opp i en høyere enhet her, sier VGs anmelder Stein Østbø.

Det britiske magasintet gir også Enslaved ros for sitt nye album:

- Once again, Enslaved have conjured a monumental storm of grandiose bombast and visceral grit that crackles with refined, progressive intent, sier Metal Hammer.

Headliner på Infernofestivalen

Heldigvis for oss ønsker Noroff lærere som er aktive i det de underviser i. Vi er ute i den "virkelige" verden og kan fortelle om det til Noroffstudenter når vi er tilbake. Herbrand Larsen, Enslaved

Bandet selv er svært fornøyd med sitt siste album og synes det er det beste de har gjort til nå:

- At mottakelsen av platen har vært så fantastisk i både inn og utland er selvsagt svært hyggelig, sier Herbrand Larsen. - For tiden er vi på releaseturné i USA og Canada og skal gjøre en konsert i Mexico før vi kommer tilbake til Norge for å gjøre Infernofestivalen. Vi har ikkje spillt på Infernofestivalen siden 2004 så vi gleder oss til å spille der igjen!

- Det å kombinere turnèlivet med lærerjobben på Noroff er ikke alltid enkelt, men heldigvis for oss ønsker Noroff lærere som er aktive i det de underviser i. Vi er ute i den "virkelige" verden og kan fortelle om det til Noroffstudenter når vi er tilbake, sier Herbrand.

Enslaved er klare som headliner på Infernofestivalen i påsken. Du får med deg metalbandet på langfredag, altså 3. april, ved midnatt på Rockefeller.

Hør platens første låt her